CAMPINA BENOEMT DRS A.A.J.M. VAN BENTHEM TOT GROEPSDIRECTEUR CONSUMER PRODUCTS EUROPE

Door: Campina  28-06-2006
Trefwoorden: Directiebenoeming

Campina, een van Europa's leidende zuivelondernemingen, heeft met ingang van 1 januari 2007 de heer A.A.J.M. (Arthur) van Benthem benoemd tot Groepsdirecteur Consumer Products Europe. Van Benthem (39) is momenteel Managing Director Regio Korea van the Coca-Cola Company. Arthur van Benthem kan bogen op een internationale carrière bij multinationals als Unilever, Procter & Gamble en the Coca-Cola Company. Voor de laatste onderneming werkte hij onder meer in Indonesië, Nieuw Zeeland en de laatste jaren in Korea.

Van Benthem volgt drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders op, die de afgelopen maanden, naast zijn verantwoordelijkheid als CEO van Campina, het management van de groep Consumer Products Europe (CPE) voor zijn rekening nam. Sanders gaat zich vanaf 1 juli a.s. weer volledig richten op zijn rol als CEO van Campina.

Met ingang van 1 juli a.s. zal drs W.A.M. (Wouter) de Bruijn, op dit moment directeur CPE Nederland, de functie van Groepsdirecteur Consumer Products Europe tijdelijk waarnemen. De Bruijn zal dit doen tot Van Benthem is ingewerkt. De Bruijn combineert de functie van groepsdirecteur CPE met zijn positie als directeur CPE Nederland.

"Ik ben zeer verheugd dat Arthur van Benthem Campina komt versterken", zegt Tiny Sanders, CEO van Campina. "Hij heeft bij gerenommeerde, internationale ondernemingen voorbeelden van ondernemerschap laten zien. Zo heeft hij in weerbarstige markten marktleiderschap weten te veroveren en stond hij aan de basis van succesvolle en innoverende marketingconcepten. Kortom: hij past uitstekend bij het ondernemende klimaat en het ambitieniveau van Campina.
Verder", zo vervolgt Sanders, "waardeer ik bijzonder, dat een ervaren manager als Wouter de Bruijn zich bereid heeft verklaard zijn expertise en ervaring niet alleen in te zetten voor CPE Nederland, maar ook voor de groep CPE."

De groep Consumer Products Europe richt zich met consumentenproducten op de thuismarkt Duitsland, Nederland en België, en is onder meer ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Spanje. De groep CPE is goed voor een omzet van € 2.066 miljoen en heeft ongeveer 4.800 medewerkers. In de productiebedrijven van CPE worden dagverse en houdbare melk, desserts, yoghurt, kwark en zuiveldranken vervaardigd. De groep is zowel verantwoordelijk voor zuivelproducten onder de merken Campina (internationaal), Landliebe (Duitsland) en Mona (Nederland) als voor producten onder private labels. De groep bestaat uit de onderdelen: CPE Nederland, CPE Duitsland, CPE International en CPE Supply Chain.

Trefwoorden: Directiebenoeming

Contact Campina

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share