Uitvoering nieuwe internetstrategie RET

Uitvoering nieuwe internetstrategie RET van Colours. The Internet Company

Door: Colours. The Internet Company  04-06-2009
Trefwoorden: Advies, Internet, Strategie

De RET is op basis van een nieuwe marketingstrategie over naar een nieuwe website gebaseerd op het CMS Sitecore. Een website waarmee RET haar verhoogde doelstellingen gericht op klantgerichtheid kan realiseren en de bezoeker meer self-service (online) mogelijkheden kan aanbieden.

Om deze hernieuwde strategie vorm te geven heeft RET samen met Colours de definitie van de nieuwe site gerealiseerd. Op basis van diverse workshops is het interactie ontwerp, visual design en functioneel ontwerp vastgelegd. Hiermee worden de doelstellingen als sterk verbeterde usability, grotere klantenbinding en meer merkbeleving geborgd. Colours heeft tevens een panelonderzoek uitgevoerd om het nieuwe ontwerp door gebruikers te toetsen.

Enkele highlights van de nieuwe site zijn:

  • Publicatie van dienstregelingen en lijnkaarten
  • Persoonlijke reisadvies vanuit en naar de stadsregio Rotterdam
  • Omleidingenoverzicht 
  • Reisplanner

CMS Sitecore
Na de definitiefase is het ontwerp gerealiseerd en geïmplementeerd in het Content Management Systeem Sitecore. Dit CMS laat zich goed combineren met de koppelingen in ret.nl. Daarnaast houdt Sitecore de website beheersbaar zodat omleiding snel gepubliceerd kunnen worden.

Over de RET
De RET (Rotterdamse Elektrische Tram) is de belangrijkste exploitant van openbaar vervoer in Rotterdam en omstreken. RET beschikt over een gesynchroniseerd netwerk van metrolijnen, buslijnen en tramlijnen. Momenteel bedient het bedrijf 160 miljoen reizigers per jaar. Op 1 mei 2008 breidde RET haar netwerk uit met een transportdienst van snelle veerboten.

Over Colours
Colours bouwt en onderhoudt interactieve websites. Als full service partner biedt Colours: strategie & design, optimalisatie, e-commerce, techniek (Development), support&hosting. Resultaat? Spraakmakende internetoplossingen met rendement.

Meer informatie?
Kijk op http://www.colours.nl/diensten/techniek/sitecore.aspx of www.colours.nl

Trefwoorden: Advies, Definitie, Internet, Internetstrategie, Reisadvies, Reisplanner, Ret, Sitecore, Strategie

Contact Colours. The Internet Company

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share