Calc-IT, calculatiesoftware voor de 'kleine installateur'

Calc-IT, calculatiesoftware voor de 'kleine installateur' van F5-software

Door: F5-software  24-08-2008

Calc-IT dient drie doelen: tijdwinst, optimalisatie van het calculatieproces en inzicht voor de installateur. De software is ontwikkeld op basis van de jarenlange bedrijfservaring die F5-Software in huis heeft. Het pakket is dan ook volledig geënt op de praktijk van de kleinere installateurs.

Basis van de calculaties in Calc-IT vormen de artikelbestanden van 2BA, de organisatie die conform de structuren van ETIM artikelbestanden onderhoudt, beheert en exploiteert. F5-Software heeft die keuze bewust gemaakt. Installateurs hoeven daardoor slechts één artikelbestand in te lezen, waardoor de prijzen altijd actueel zijn. Daarnaast maakt Calc-IT het mogelijk om leveranciers te selecteren en om prijzen en informatie te vergelijken. F5-Software heeft een samenwerkingsovereenkomst met 2BA, zodat gebruikers van Calc-IT voordelig toegang hebben tot de artikelbestanden van 2BA.

Gebruiksvriendelijk en inzichtelijk

Bij de ontwikkeling van Calc-IT stond gebruiksvriendelijkheid voorop. Met alleen de stambestanden van de artikelen, leveranciers en relaties kan de installateur elke calculatie maken. Daarnaast is het pakket zo opgebouwd dat de gebruikers altijd een goed inzicht hebben in kengetallen als kostprijzen en toeslagbedragen. Dat maakt dat men altijd zelf de controle houdt en zelf de noodzakelijke beslissingen kan nemen.

Mogelijkheden

In Calc-IT is veel mogelijk. Zo bevat het pakket een eenvoudig relatiebeheersysteem en diverse parameters voor het opvolgen van calculaties en offertes. Gebruikers kunnen zelf toelichtende teksten toevoegen, sjablonen definiëren en de schermindeling bepalen. Bovendien kunnen calculatiedetails als materiaal, hoeveelheden en toeslagen, gemakkelijk worden gewijzigd. Afdrukken van calculaties kan op verschillende manieren.

Meer informatie vindt u op de algemene website van f5-software: www.f5-software of ga direct naar de special Calc-IT website: www.calc-it.nl