Uniforme merk identiteit Campina in al haar online marketing uitingen

Uniforme merk identiteit Campina in al haar online marketing uitingen van Lectric Internetoplossingen

Door: Lectric Internetoplossingen  02-10-2008
Trefwoorden: Website

Uniforme merk identiteit Campina in al haar online marketing uitingen

LECTRIC Internetoplossingen heeft een herbruikbaar framework ontwikkeld voor alle landen en merken websites van Campina, met als doel te komen tot een eenduidige uitstraling in alle online marketing uitingen van deze zuivel multinational.

Campina is diep geworteld in Nederland. Rechtstreeks uit de natuur, karakteristiek in het landschap en eigen aan de cultuur. Passie voor zuivel zit in de natuur van melkveehouders en medewerkers van de internationale coöperatieve zuivelonderneming Campina. Zo brengen zij voor consumenten en afnemers melk tot waarde.

Alle websites van Campina draaiden wereldwijd op basis van een centraal content management (cms) genaamd BackStream. Dit systeem wordt echter niet meer door de markt ondersteund. LECTRIC heeft daarom het toonaangevende cms Sitecore geïmplementeerd.

Het nieuwe framework en cms dienen daarbij als online marketing platform waarvandaan de diverse online marketing acties en uitingen van de verschillende merken worden geïnitieerd. LECTRIC heeft een framework met generieke functionaliteiten ontwikkeld waarvan alle landen en merken binnen Campina gebruik kunnen maken. Met een dergelijk standaard grid als basis voor alle online marketing initiatieven binnen Campina, is het voortaan mogelijk om nieuwe (actie)sites snel te realiseren door hergebruik van verschillende functionaliteiten, wat vervolgens leidt tot een aantoonbare kosten- en tijdsbesparing.

De gekozen opzet versterkt de on-line identiteit voor de vele websites van Campina die wereldwijd draaien. Door dezelfde indeling en visuele vormen te gebruiken, is er herkenning en eenheid. Tegelijkertijd biedt het ontwerp zoveel vrijheid dat de verschillende sites onderscheidend zijn van elkaar maar waarbij de merkidentiteit geborgd blijft.

Een ander belangrijk voordeel van deze aanpak is de hoge mate van kosteneffectiviteit en tijdbesparing. Er hoeft niet voor iedere website een nieuw ontwerp te worden maken, maar er kan door hergebruik snel een nieuwe site met een eigen ‘gezicht’ online worden gebracht. Dit laatste is voor marketingdoeleinden erg praktisch, daar een actiewebsite snel gerealiseerd is. Het cms Sitecore is daarbij bijzonder geschikt voor het uitrollen en de executie van diverse online marketing uitingen van producten uit het Campina aanbod, zoals Optimel, Vifit en Valess.

LECTRIC is de vaste internetpartner van Campina. Zij verzorgt voor Campina het Internet in al haar facetten, van ontwerp tot beheer, van usability tot aan zoekmachine optimalisatie.

Trefwoorden: Website

Contact Lectric Internetoplossingen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share