Nieuwe BRC-IOP norm voor verpakkingsmaterialen

Door: N&s Quality Consultants  03-10-2008

Ze richt zich met haar kwaliteitseisen op de volgende zaken: voedselveiligheid, kwaliteit, milieuvriendelijke productie, tracking and tracing en de garantie van een betrouwbare herkomst. De nieuwe norm (versie 3) is uitgegeven in december 2007 en wordt gehanteerd vanaf juli 2008. Deze engelse norm wordt door de supermarkten opgepakt als dé standaard voor voedselveiligheid voor producenten van verpakkingsmaterialen.

Aanpassing en aanscherping van de norm zorgt ervoor dat deze aan de eisen vanuit de markt blijft voldoen. De wijzigingen zijn vooral gedaan op het gebied van: structuur, bedrijfsinrichting, hygiëne en procesbeheersing. Om als bedrijf aan de vernieuwde norm te voldoen is een up-date van de al behaalde certificering nodig.

N&S Quality Consultants organiseert een workshop (3 maart 2008). Deze workshop is vol en de datum van de nieuw te plannen workshop is nog niet bekend. Heeft u echter interesse, laat ons dit dan weten. We laten u dan zo spoedig mogelijk de nieuwe datum weten.
Aan de hand van de workshop bent u in één middag op de hoogte van de wijzigingen in de norm, implicaties hiervan voor uw onderneming, adviezen hoe deze wijzigingen te implementeren en de status van overige verpakkingsnormen (zoals GMP en ISO 22000).


Contact N&s Quality Consultants

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share