Naderende ontslaggolf kost werkgevers anderhalf miljard extra

Door: Uitgeverij Haystack  28-11-2008
Trefwoorden: Kosten, Boek, Ontslag

De kredietcrisis kost werkgevers de komende jaren anderhalf miljard euro aan extra ontslagkosten. Dat becijfert Henk Vlaming, auteur van Het Ontslagcircus.

Volgens Vlaming kan het aantal ontslagen in deze crisisjaren sneller stijgen dan in de vorige crises. Enerzijds doordat deze crisis door economen als ernstiger wordt aangemerkt dan de vorige. Maar vooral doordat werkgevers sneller van hun werknemers af kunnen dan vroeger. Met name zieke werknemers zijn veel gemakkelijker te ontslaan dankzij recente stelselwijzigingen.

Het bedrag van anderhalf miljard euro komt bovenop het vorig jaar door het Hugo Sinzheimer Instituut becijferde bedrag van 3,5 tot 4 miljard euro dat werkgevers jaarlijks gemiddeld kwijt zijn aan ontslagen. Volgens het instituut kost het gemiddelde ontslag een werkgever ongeveer 17.000 euro. Deze kosten gaan op aan loondoorbetaling, afvloeiingsregelingen en juridische kosten.

De totale ontslagkosten zullen stijgen omdat het aantal ontslagen stijgt. Na de internetcrisis en 9/11 nam het aantal ontslagen toe tot meer dan 160.000 in piekjaar 2003. Na enkele goede jaren is het aantal ontslagen nu weer op hetzelfde dieptepunt en een nieuwe ontslaggolf dient zich aan.

Het aantal banen is volgens cijfers van het CBS in het derde kwartaal met vierduizend gekrompen tot een krappe acht miljoen. De daling van het aantal ww-uitkeringen is in het derde kwartaal meer dan gehalveerd (-2200) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (-5400).

De kredietcrisis zorgt volgens Vlaming niet alleen bij werkgevers voor leed, maar ook bij werknemers: “Werkgevers zullen door de kredietcrisis sneller mensen ontslaan, wat de zorgvuldigheid van de procedure niet ten goede komt. Het ontslag, hoe noodzakelijk het misschien ook is, zal veel mensen ontzettend zwaar vallen.”

In zijn recente boek Het ontslagcircus beschrijft journalist Henk Vlaming niet alleen de complexe ontslagwetgeving maar ook het alledaagse leed rond ontslagen. Hij beschrijft voor werknemers wat ze kunnen doen als hun baan op de tocht staat en voor werkgevers wat ze kunnen doen om onnodig dure ontslagprocedures te voorkomen.

Trefwoorden: Bedrijfsleven, Boek, Kosten, Ontslag