De eerste 1705Mi overslagkraan voor Gerritsen in Ochten

Door: A. Van Dodewaard Zetten  11-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Bouwmachine

Onlangs werd de eerste TEREX-ATLAS 1705Mi overslagkraan in Nederland afgeleverd. De primeur was voor Sorteercentrum Midden Gelderland, beter bekend onder de naam Gerritsen in Ochten. De TEREX-ATLAS 1705Mi is via importeur HDW Nederland door Van Dodewaard Zetten B.V. geleverd. Voor Van Dodewaard de vijfde Atlas die men hier de afgelopen 10 jaar heeft geleverd. De eerste gebruikte Atlas 1302 E uit 1984 heeft inmiddels 18.000 uur op de teller en is nog steeds in bedrijf.

Omdat deze 18 ton zware overslagkraan veelal in de hal werkt werden door Van Dodewaard een overdrukfilterinstallatie op de cabine en een Turbo II filter op de luchtinlaat gemonteerd. Verder is deze machine voorzien van een grofmazige industriekoeler. De omkeerbare fan zorgt ervoor dat de koeler niet kan verstoppen. Aan de ruim 9 meter lange giek werd een 360 liter Demarec sorteergrijper gemonteerd. De TEREX-ATLAS 1705Mi is standaard voorzien van een 6-cilinder watergekoelde Deutz turbodieselmotor van 142 pk. De machine van Gerritsen is verder uitgevoerd met massieve banden, een dozerblad voor en twee stempelpoten aan de achterzijde. De cabine is hydraulisch twee meter in hoogte verstelbaar waardoor machinist Dennis met een zichthoogte van ruim 5 meter gemakkelijk in de containers of in de nieuwe Komptech shredder kan kijken.

Machinist Dennis de Vree, zeven jaar geleden begonnen als stagiair, is zeer tevreden over “zijn” nieuwe machine. Omgekeerd is Gerritsen zeer tevreden over deze machinist die zonder één dag verzuim iedere dag met plezier op de Atlas draait. De machine wordt ingezet voor het overslaan van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, groenafval en andere monostromen.

Op de foto de heer Arie van Dodewaard (links) die de machine met een handdruk overhandigt aan Gerrit Gerritsen (rechts).

Trefwoorden: Bouw, Bouwmachine

Contact A. Van Dodewaard Zetten

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share