Droomhuis Makelaardij sponsor korfbalclub Rheko

Door: Droomhuis Makelaardij  20-01-2009
Trefwoorden: Dieren, Teams, Droomhuis

 

In 196Droomhuis Makelaardij is een makelaarskantoor gevestigd in het centrum van Rheden. Rheden staat bekend om de fantastische omgeving nabij de Posbank, de Veluwezoom en het recreatiegebied van Lathum. De centrale ligging is ideaal, naast het levendige Arnhem en dicht bij de rust en het rustieke van de Achterhoek.

Droomhuis Makelaardij biedt u een persoonlijke en deskundige dienstverlening. Dit met het doel de aanschaf van uw droomhuis te verwezenlijken dan wel een goede transactie te realiseren bij de verkoop van uw huidige woning. Voor een vrijblijvend verkoopadvies met gratis waardebepaling klinkt u op de onderstaande button. Ook als woningzoeker kunt u zich bij ons vrijblijvend inschrijven. U wordt vervolgens volledig op de hoogte gehouden van ons actuele woningaanbod.
1 werd de Christelijke Korfbal Club Rheko opgericht; volgens de notulen van de oprichtingsvergadering van 10 mei van dat jaar gebeurde dat in de christelijke school te Rheden. Op 26 maart 1962 werden in de algemene ledenvergadering de eerste statuten van c.k.c. Rheko vastgesteld. Doel van de vereniging was en is het bevorderen van de korfbalsport in Rheden. Daarmee vervult de vereniging ook een belangrijke maatschappelijke functie in het dorp.
Sinds 1990 is Rheko gevestigd in het clubgebouw ‘de Korf’ aan de IJsselsingel en beschikt daar ook over een groot veld waarop in het buitenseizoen de trainigen plaatsvinden en de wedstrijden worden gespeeld. Korfbal kent twee competities: de veldcompetitie die wordt gespeeld in de periode maart-oktober en de zaalcompetitie die valt in de periode november-maart. Voor de zaalcompetitie, zowel voor de trainingen als de wedstrijden, wordt gebruik gemaakt van de naast de Korf gelegen sporthal ‘de Hangmat’.
Alleen de welpen en de trimmers trainen het hele jaar in de zaal.
In de clubkleuren blauw en wit nemen we op dit moment deel aan de competitie met 4 seniorenteams, 2 juniorenteams, 3 aspirantenteams en 4 pupillenteams.
De vereniging telt zo’n 150 spelende leden waarmee Rheko tot de grotere korfbalverenigingen in de regio behoort. Naast spelende leden zijn er nog ongeveer 90 niet spelende leden.
Jaarlijks wordt op het Rheko-terrein een korfbaltoernooi georganiseerd waaraan een groot aantal verenigingen vooral uit de regio deelneemt. Het toernooi wordt in de maand augustus georganiseerd.
Voor de promotie van korfbal op internationaal niveau is een commissie actief die een jaarlijkse uitwisseling organiseert met onze zustervereniging in Trencin (Slowakije).

Trefwoorden: Dieren, Droomhuis, Droomhuis Makelaardij, Teams,