Goede timing voor Open Huizen Route

Door: Droomhuis Makelaardij  17-03-2009
Trefwoorden: Makelaar, Woningen, Huizen

De kranten staan bol van het nieuws over de economische crisis en recessie. De woningmarkt maakt hier onderdeel vanuit. Het aantal verkochte woningen is drastisch teruggelopen. Het aantal te koop staande woningen is groot. Dat de woningmarkt een kopersmarkt is moge duidelijk zijn. Het aanbod van te koop staande woningen waaruit de koper een keuze kan maken, was sinds de tachtiger jaren niet meer zo groot. De laatste weken is het aantal te koop staande woningen echter aan het stabiliseren. Brancheorganisatie VBO Makelaar ziet heel langzaam het tij keren. Waar vorige maand iedere potentiële koper de kat uit de boom keek, lijken nu de eerste voorzichtige tekenen van hernieuwde kopersactiviteit zich te ontwikkelen. Met name in de startersmarkt is men zich aan het oriënteren. Als daar huizen worden verkocht, dan komt er ook een vraag op gang in het daarboven gelegen segment. Op die manier kan er in de huizenmarkt weer een doorstroming ontstaan.

Open Huizen Route
Het ideale moment om een landelijke Open Huizen Route te organiseren. Zaterdag 28 maart a.s. openen heel veel makelaars de deuren van woningen die bij hen in de verkoop staan. Een mooi moment om als potentiële koper zijnde op uw gemak de markt te verkennen. Wat is mogelijk voor het hypotheekbedrag dat eventueel ter beschikking zou staan? Wat voor huizen staan er op dit moment te koop en wat is daarvan de vraagprijs? Natuurlijk kunt u blijven zitten waar u zit en wachten met het kopen van een huis tot er goud aan de horizon blinkt en de prijzen nog verder zijn gedaald. Maar zullen de prijzen nog wel verder dalen? En hoe lang duurt dat? En in hoeverre dwingt de situatie om te verhuizen? U kunt maar uit uw jasje groeien of ergens echt weg willen. Brancheorganisatie VBO Makelaar raadt de potentiële koper aan deze dag te gebruiken om zich te oriënteren. Een Open Huizen Route is daarvoor een goede gelegenheid. Er staat op dit moment ten slotte genoeg te koop.

Neem goed de mogelijkheden voor een hypotheek en de maximale hoogte van het hypotheekbedrag met een adviseur door en sluit geen te hoge en risicovolle hypotheek af. Nu de rente relatief laag is, loont het om deze voor langere tijd vast te leggen. Als u starter bent in de woningmarkt, laat u zich dan informeren over een koopsubsidie of starterslening. Is het besluit om te kopen gevallen, dan raden wij u wel aan pas een nieuw huis te kopen als het oude huis is verkocht. Zo worden dubbele woonlasten voorkomen en wordt het minste risico gelopen. Er zijn dus voldoende mogelijkheden zonder dat je de risicogrenzen overschrijdt. Informeer eens bij een VBO-makelaar wat wel en niet kan.

Maar bovenal is het altijd leuk om gewoon eens binnen te kijken in een aantal huizen en te zien wat wel en niet kan. En spreekt een bepaald huis aan? Neem dan contact op met de VBO-makelaar om het desbetreffende huis volgende week nog eens rustig nader te bekijken. En, de mogelijkheden door te nemen zonder verplichtingen. Nog een tip, overhaast niets! Het is ten slotte geen auto! Haastige beslissingen zijn op dit moment ook niet nodig.

Kortom, ga gewoon gezellig een paar mooie huizen in de buurt bekijken. U vindt de open huizen op www.vbo.nl/openhuis Of neem contact op met een VBO-makelaar bij u in de buurt. Hij of zij kijkt kritisch naar uw mogelijkheden, en kan duidelijkheid geven over wat wel en niet kan. De VBO-makelaar zet zich voor meer dan 100% voor u in. Kijk op www.vbo.nl voor een betrokken VBO-makelaar bij u in de buurt.

Trefwoorden: Appartementen, Droomhuis, Droomhuis Makelaardij, Duiven, Huis Kopen, Huizen, Koophuis, Makelaar, Woningen,