HEIDEWERKDAG 2009: 28 FEBRUARI

Door: Droomhuis Makelaardij  24-02-2009

HEIDEWERKDAG 2009: 28 FEBRUARI
Dagelijks genieten vele bezoekers van het Rozendaalse Veld. Dit heideterrein is door jarenlang plaggen en beweiden van schapen gevormd. Heide is zowel cultuurhistorisch als ecologisch gezien een waardevol gebied en nu niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. Als wij geen onderhoud plegen zal de heide echter veranderen in bos.
Om de heide te behouden organiseren de gemeente Rheden en de Geërfden van het dorp Velp een jaarlijkse Heidewerkdag. Geniet u ook van het Rozendaalse Veld? Dan bent u vast bereid om een halve dag met ons boompjes te rooien. Met zagen, spades en met de hand verwijderen we zoveel mogelijk jonge boompjes om de heide open te houden. U bent van harte welkom op:

zaterdag 28 februari 2009 van 09.00 uur tot 12.30 uur.

We verzamelen op de parkeerplaats van het hondenlosloopgebied ten zuiden van het Rozendaalse Veld (aan de Kluizenaarsweg). Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd. Iedereen is welkom. Honden moeten op dit deel van het Rozendaalse Veld wel aangelijnd zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het telefoonteam van de gemeente Rheden, (026) 49 76 911. Aanmelden is plezierig, maar niet noodzakelijk.