Online HRM aanbieder HumanWave ziet groei in online applicaties

Online HRM aanbieder HumanWave ziet groei in online applicaties van Humanwave

Door: Humanwave  17-02-2009
Trefwoorden: Saas, Ess, Online Applicaties

Op dit moment is een grote verschuiving gaande van netwerkapplicaties naar online applicaties. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van werken via het internet met online bedrijfsapplicaties. De lage kosten en weinig tot geen consultancy uren zijn de grootste voordelen. Bovendien zorgt de abonnement structuur ervoor dat je nergens aan vast zit en elke maand je abonnement kan opzeggen. Een ideaal concept tijdens deze moeilijke tijden.

HumanWave, een organisatie die sinds 2008 online HRM aanbiedt, is precies op tijd op de markt gekomen met een online HRM applicatie voor het MKB. Op dit moment is werken met online applicaties de manier om de kosten van ICT in de hand te houden. Het grote verschil met online werken zit hem met name in de prijsopbouw. Zo hoef je geen licenties aan te schaffen en niet te investeren in infrastructuur. Je hebt slechts een abonnement per maand voor enkele euro’s waar je elke maand vanaf kan. Ook de dure consultancy uren komen te vervallen door online te gaan werken. Je hebt je bedrijfsomgeving al binnen 24 uur beschikbaar en kan inloggen via het internet waar je direct al je personeelsgegevens vindt.

Bijna te mooi om waar te zijn. Toch blijkt dat, met slim gebruik van internet, een hoop mogelijk is. Momenteel wordt in het MKB steeds vaker gebruik gemaakt van online werken. Online bankieren, online crm, online boekhouden en online shoppen zijn voorbeelden die in het bedrijfsleven dagelijkse kost zijn, men is eenvoudigweg gewend om met het internet te werken en stapt steeds makkelijker over. Het concept van HumanWave sluit prima aan bij de ondernemer in het MKB die zich eigenlijk alleen maar wil bezighouden met z’n eigen business.

Waarom kan HumanWave de kosten dan zo beperkt houden?
Geen complexe applicatie waar functionaliteit aan toegevoegd wordt met verouderde technieken. Updates lopen automisch zonder dat de gebruiker het doorheeft en ontwikkelen gaat veel sneller dan voorheen. Kortom de moderne techniek is hierop het belangrijkste antwoord. Deze techniek is voorbereid op beveiligd werken via het internet. HumanWave laat zich inspireren en adviseren via tal van HRM blogs en online HR forums over de te ontwikkelen functionaliteit waardoor de software altijd snel en up to date is en precies bestaat uit wat de markt wil.

In 2008 is HumanWave op de markt gekomen als complete nieuwkomer. Het is moelijk om in een bestaande markt een nieuwe plek te veroveren, maar met dit nieuwe concept worden grote meters gemaakt, waarin HumanWave zich onderscheidt van de gevestigde partijen. Elke maand komen er weer nieuwe bedrijven bij die gebruik maken van online verzuim, Employee Self Service, online declaraties, online personeelsadministratie enz. van HumanWave. Doelstelling is om de grootste online HRM leverancier voor het MKB te worden, met de focus op de functionaliteit van vandaag. HumanWave is met haar hoofdkantoor gevestigd in Amersfoort. Voor meer informatie www.humanwave.nl

Trefwoorden: Ess, Hr Software, Hrm Software, Humanwave, Mkb Hrm, Online Applicaties, Online Ess, Online Hrm, Online Verzuim, Saas,