De koets is er af / Vrouwen bouwen zelf sportwagen cabriolet met A-label

De koets is er af / Vrouwen bouwen zelf sportwagen cabriolet met A-label van Zutphens Persbureau

Door: Zutphens Persbureau  24-07-2009
Trefwoorden: Citroën, Chassis, Eend

Niet eerder in het tienjarig bestaan van Burton Car Company werd dit door vrouwen gedaan. Ook de AutoRAI vindt dit zeer interessant en hoopt dat het project ertoe zal leiden dat meer vrouwen zich gaan interesseren voor auto’s. Daarom zullen de vrouwen de zelfgebouwde Burton onthullen op de eerstvolgende AutoRAI, in 2011.

De twee vrouwen, Karen de Jager en Fiona de Heus, hebben zelf geen enkele ervaring met autotechniek, maar Burton Car Company garandeert dat het, met de bouwhandleiding ernaast, niet ingewikkeld is en noemt de Burton ‘een jongensdroom binnen handbereik’. De vrouwen laten zich hier graag door uitdagen.

Om een Burton te kunnen bouwen moet eerst de donorauto, voor Karen en Fiona een Dyane uit 1983, gedemonteerd worden. Hiermee mochten de vrouwen in de werkplaats van het bedrijf een start maken. Een ervaren monteur hield een oogje in het zeil en het resultaat na een dag sleutelen is dat de carrosserie al van de donorauto af is. Naar verwachting zal het voor de vrouwen nog zo’n 200 uur werk zijn om met een goedgekeurde Burton de weg op te kunnen.

Het Burtons Angels Project is te volgen op www.burtonsangels.nl.

[Fotobijschrift] Karen de Jager toont trots de eerste bout die van de donorauto is gedraaid, terwijl Fiona de Heus verder gaat met de volgende. (foto Patrick van Gemert / Zutphens Persbureau)

Trefwoorden: 2cv, Autorai, Burton, Burtons Angels, Chassis, Citroën, Dyane, Eend, Girlpower,