Positieve ontwikkelingen op de vrije sector nieuwbouwwoningmarkt

Door: Gemeente Amsterdam  21-08-2006
Trefwoorden: Woningbouw

Het gaat goed met de verkoop en verhuur van vrije sector nieuwbouwwoningen in Amsterdam. Dit is één van de conclusies van de afzetanalyse ‘Aanbod en afzet 2005’ die de gemeente Amsterdam jaarlijks opstelt.

De afzetanalyse brengt het aanbod en de verkoop of verhuur van vrije sector nieuwbouwwoningen in Amsterdam in het jaar 2005 in kaart. Het aanbod van nieuwbouwwoningen in de vrije sector bedroeg in 2005 4.437 woningen, zo’n 950 woningen meer dan het jaar daarvoor. 13 % van het aanbod werd als markthuurwoning aangeboden.

Buiten de stijging van het totale aanbod, zijn ook meer nieuwbouwwoningen al voor oplevering verkocht. Het afzetpercentage komt in 2005 uit op 71%. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2004 toen het afzetpercentage 58% bedroeg.

Ook de Vrij-op-naam-prijzen zijn wederom gestegen. Dit geldt, in het ene gebied wat meer dan in het ander, voor alle woongebieden in Amsterdam.

De rapportage is gebaseerd op verkoopbrochures en verkoop- en verhuurgegevens verstrekt door makelaars, corporaties en projectontwikkelaars

Trefwoorden: Woningbouw

Contact Gemeente Amsterdam

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share