Alta met twee dochtergroepen op NRM

Door: Alta  11-05-2006
Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Melkveehouderij

Alta zal met twee dochtergroepen, namelijk AltaACCOORD en AltaBREAKOUT, aanwezig zijn op de 10e editie van de NRM. De NRM wordt gehouden op 30 juni en 1 juli 2006 in Utrecht.

Benen specialist pur sang, AltaACCOORD, zal na zijn debuut op de Alta Dairy Day 2004 in Zeewolde voor de tweede keer een dochtergroep tonen uit de proefperiode. De groep zal bestaan uit 2e-kalfs dochters en vaarzen. Frankenhof Accoord is gefokt door de familie Oosterink in Velp en is een Aaron-zoon afkomstig uit de bekende Graefin-familie. Deze pinkenstier is al meer dan 2 jaar terug te vinden in de top 3 verkoop van Alta binnen Nederland en Vlaanderen. Zijn grote gebruik heeft hij mede te danken aan zijn allround vererving en zeer goede bevruchting van +4 en zijn benenscore van 114, daarmee Nederlands nummer één voor dit kenmerk.

Van AltaBREAKOUT zal een dochtergroep uit de fokperiode tentoongesteld worden. Deze groep zal bestaan uit jonge vaarzen die dit voorjaar gekalfd hebben. IJsselvliedt Breakout kent grote populariteit in zowel binnen- als buitenland vanwege zijn unieke combinatie van hoge gehalten en sterk exterieur (109). Veehouders zijn zeer enthousiast over de correcte bouw, beste uiers en benen en het gemak waarmee ze produceren. De dochters uit de proefperiode van deze Trinity-zoon uit de succesvolle IJsselvliedt Roza-koefamilie van de familie Puttenstein uit Wezep zijn echte volhouders. Na 3 jaar in productie is nog 72% aanwezig op het bedrijf.

Trefwoorden: Landbouw, Melkveehouderij, Veehouderij

Contact Alta

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share