Wachten met kopen woning ? Nee, juist nu !

Wachten met kopen woning ? Nee, juist nu ! van Dalsheim Hammega Makelaars Groningen

Door: Dalsheim Hammega Makelaars Groningen  14-10-2008
Trefwoorden: Makelaar

We lezen het dagelijks in de krant. Crisis op de kredietmarkt en een stagnerende woningmarkt. De reactie van veel mensen is juist het verkeerde. Als men in de krant leest dat aandelen mogelijk gaan dalen, dan verkopen veel particulieren direct wat ze hebben. Gevolg is dat er gebeurd wat werd voorspeld.

De woningmarkt is wat minder complex dan de aandelenmarkt, maar ook daar zie je dat de massa voortdurend de verkeerde keuzes maakt.

Fout 1: Veel starters zijn onzeker (starterscoach.sdmh.nl) en blijven zitten. Gevolg is dat een grote groep verkopers met hun woning blijft zitten en die vervolgens ook niets in de hogere klassen gaan kopen. Juist nu zou u moeten gaan kopen. Het aanbod is groot, de rente redelijk en de prijzen staan onder druk. Gevolg is dat u een flink stuk van de prijs af kan krijgen en nu nog tegen redelijke rente kan financieren. De voorspellingen zijn dat de rente straks wel 8% kan gaan worden. Wachten kost u dus veel geld.

Fout 2:  Denken dat de makelaar geld kost; we maken dagelijks mee dat mensen twijfelen over het nut van een makelaar. Als wij dan het verhaal beluisteren van de huizenkopers zijn ze bereid gemiddeld tussen de 5.000 en 8.000 teveel voor een woning te betalen. De courtage van de makelaar is de helft en dus kunnen kopers 2.500 - 4.000 besparen door het inschakelen van een makelaar.

Trefwoorden: Makelaar

Contact Dalsheim Hammega Makelaars Groningen

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share