Veel animo voor Kunsthal in Groningen

Door: Interface  27-01-2009
Trefwoorden: Cultuur, Kunsthal

Persbericht

Veel animo voor Kunsthal in Groningen
Groningen, 27 jan 2009.

Een online petitie voor opzetten van een Kunsthal voor Groningen, laat zien dat daar veel animo voor is onder de bevolking.
Binnen enkele uren na de lancering van de website stroomden er al tientallen steunbetuigingen binnen op www.kunsthal-groningen.nl. Naar verwachting zal dat nog sterk oplopen.
De gemeente wordt in de petitie opgeroepen om serieus te onderzoeken of in het voormalige Natuurmuseum een kunsthal opgezet kan worden.

Een kunsthal voldoet aan de gemeentelijke eis dat het gebouw een culturele invulling moet behouden. Het gebouw aan Praediniussingel, op loopafstand van het Groninger Museum, zou onderdak kunnen gaan bieden aan grote exposities die nu door Europa reizen en waarvoor er in de stad Groningen momenteel geen plaats is. Zoals bijvoorbeeld de tentoonstellng van William Turner, de etsen van Rembrandt of abstracte kunst uit Denemarken.
Belangwekkende exposities die nu elders in het land te zien zijn, zouden dan hiernaartoe gehaald kunnen worden. Kunsthallen in andere grote steden dienen als voorbeeld, zoals; Bremen, Emden, Rotterdam, Berlijn of bijvoorbeeld de Vleeshal in Middelburg.

Trefwoorden: Cultuur, Kunsthal

Contact Interface

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share