Kumij kiest voor nieuw kunststof kozijn systeem

Kumij kiest voor nieuw kunststof kozijn systeem van Kumij

Door: Kumij  23-02-2006
Trefwoorden: Bouw, Renovatie, Kunststofkozijnen

Kumij uit Groningen is al meer dan 25 jaar een begrip als producent van kunststofkozijnen. Ze produceert en monteert kozijnen in renovatie en nieuwbouw projecten. Onlangs heeft ze een geheel nieuw kozijnsysteem geïntroduceerd.

Het nieuwe kozijnsysteem is gebaseerd op de profielen van Profine en voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft duurzaamheid, sterkte, isolatie en veiligheid. Dit nieuwe kozijnsysteem, K-Vision genoemd, is als volgt onderverdeeld:

 • Trend  - met verdiepte profilering
 • Classic - met vlakke profilering
 • Step - met een sprongetje
 • City - imitatie van het houten schuifraam
Daarnaast kan Kumij nu ook Corona Accent van Schüco leveren.
De huidige markt vraagt om grotere kozijnen en een slanke profilering. Tevens wordt er steeds meer gebruik gemaakt van dikker glas voor een betere geluids- en warmte-isolatie. Op deze vraag kan Kumij inspelen dankzij het nieuwe kozijnsysteem. Kenmerk van de nieuwe lijn is als basis een 70 mm systeem en een verdiept profiel van maar liefst 112mm. Andere voordelen zijn een groot kleurenspectrum in Renolit en PMMA, er wordt geen lood als stabilisator gebruikt maar calcium-zink, en wordt er gebruik gemaakt van een verdiept naar buiten draaiend systeem. (image1.tif)
Trend  - Trend is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Alle eigenschappen van het vertrouwde systeem zijn overgenomen en aangevuld met nieuwe eigenschappen. Belangrijkste verandering is de grotere vleugelsponning en inbouwdiepte. Gecombineerd met het vertrouwde aanzicht levert dit de volgende eigenschappen op:
 • Hogere geluidsisolatie door de mogelijkheid van toepassing van dikker glas;
 • Uitstekende thermische isolatie, door het meerkamerprincipe;
 • Stabielere kozijnen, ramen en deuren;
 • Kozijnprofielen met en zonder aanslag.
Uniek voor het Trend systeem is de mogelijkheid om naar buitendraaiende ramen en deuren standaard verdiept uit te voeren.
 • Classic - De vlakke profilering wordt onder de naam Classic op de markt gebracht. Classic kan op speelse wijze in de gevel worden toegepast, vaak voor de nieuwbouw. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van een basis van 70 mm.
 • City - Bijzonder binnen K- Vision is verder het zogenaamde City kozijn. Dit kozijn is speciaal ontwikkeld voor met name het stedelijk gebied, en heeft de historische uitstraling van bestaande schuiframen.
  Belangrijkste verschil met deze ramen is dat het City kozijn een modern draai-/valsysteem betreft. Naast alle basis eigenschappen van het kunststofsysteem heeft dit type kozijn een verspringende glaslijn. (city kozijn.pdf)
 • Step - Deze meer op de particuliere markt gerichte lijn, zal pas wanneer er voldoende vraag is, door Kumij worden geleverd.
  Alle profiellijnen van K-Vision zijn verkrijgbaar met de vertrouwde Renolit cachering, ofwel de houtnerfstructuur, maar kunnen ook worden voorzien van een gecoëxtrudeerde PMMA (acrylaat) toplaag. Hierdoor blijft de gladde oppervlaktestructuur van kunststof behouden. Daarnaast is PMMA krasvast (bij Step zijn alleen de draaidelen in PMMA verkrijgbaar).
 • Corona Accent -  In plaats van Step is wel de Corona Accent lijn leverbaar. Ook van Corona Accent is het kenmerk een klein "sprongetje", waardoor de kozijnen een eleganter karakter krijgen. Schüco's Corona Accent is alléén leverbaar met de Renolit cachering.Kumij is gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 9001 normen. Op het gebied van zowel nieuwbouw als renovatie beschikt Kumij over profielen om elk gewenst detail te kunnen maken. Ook de klassieke houten kozijnen kunnen nu worden vervangen. 
Al met al levert Kumij elk systeem om gevels het gezicht te geven dat de klant wenst.
Met recht:
'Kumij, flexibel in stijlvol kunststof'

Trefwoorden: Bouw, Kunststofkozijnen, Renovatie