79 procent werknemers productiever door sporten

Door: Nationalevacaturebank.nl  24-06-2009
Trefwoorden: Sporten, Cv's, Arbeidsvoorwaaden

Bijna driekwart bedrijven stimuleert sporten niet
Het merendeel van de werknemers in Nederland gaat harder werken wanneer zij sporten. Desondanks doet 72 procent van de werkgevers niets om het sporten onder haar werknemers te stimuleren. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 598 respondenten.

Van de werknemers die aangeven productiever te zijn door te sporten, zegt 58 procent dat dit komt doordat zij zich fitter voelen. Nog eens 21 procent geeft aan dat het is omdat zij minder gespannen zijn. Slechts 7 procent van de respondenten geeft aan dat sporten juist een negatieve invloed heeft omdat het hen lui maakt.

Ondanks dat ruim driekwart van de werknemers aangeeft harder te werken door te sporten, doet 45 procent dit liever niet met collega’s. 39 Procent van de respondenten ziet sporten met collega’s juist als een manier om elkaar beter te leren kennen. Martijn van der Neut, Marketing Manager bij NationaleVacaturebank.nl: ‘Het stimuleren van sporten onder werknemers levert niet alleen een voordeel op in productiviteit, het bevordert ook het teamgevoel. Daarnaast kunnen werkgevers zich onderscheiden door sporten op te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden.’

Werkgever stimuleert sporten niet
Een ruime meerderheid van de werkgevers bevordert het sporten onder medewerkers niet. Bedrijven die dit wel stimuleren doen dit door het geven van (korting op) een sportschool abonnement (18 procent) gevolgd door het faciliteren van een interne sportruimte (7 procent) of het organiseren van een sportdag of –avond met collega’s (3 procent).

Extra beweging tijdens werkdag
71 Procent van de werknemers zorgt zelf voor extra beweging tijdens de werkdag. Het meest populair is het nemen van de trap (26 procent), gevolgd door fietsend naar het werk gaan (25 procent) en wandelen tijdens de lunch (16 procent). ‘Er is een duidelijke behoefte onder werknemers om te sporten, dit hoeft lang niet altijd samen met collega’s, maar kan door de werkgever ook gestimuleerd worden door bijvoorbeeld een fietsenplan of het aanbieden van gezond eten in de kantine,’ aldus Van der Neut.

Over NationaleVacaturebank.nl

NationaleVacaturebank.nl is met een aanbod van meer dan 30.000 actuele vacatures de grootste banensite van Nederland. Momenteel staan er meer dan 506.000 CV’s in de CV-Database. 47% Van de ingeschrevenen is hoger opgeleid (35% HBO en 12% universitair), 44% heeft een MBO-opleiding en 9% heeft een LBO-opleiding.

Trefwoorden: Arbeidsvoorwaaden, Cv's, Sporten,