Een op de drie werkgevers biedt HBO’er €1000,- ‘teveel’ voor nieuwe baan

Door: Nationalevacaturebank.nl  29-07-2008
Trefwoorden: Vacatures, Cv, Banen

Een op de drie werkgevers biedt HBO’er €1000,- ‘teveel’ voor nieuwe baan

Eén op de drie werkgevers biedt meer dan €3500,- per maand aan werkzoekende HBO’ers. Dit terwijl bijna 62 procent van de HBO’ers bereid is te werken voor een salaris vanaf €2500,- per maand. Dit blijkt uit een data-analyse van NationaleVacaturebank.nl.

Van de werkzoekende HBO’ers geeft 15% aan zelfs aan de slag te willen gaan voor een salaris van minder dan €1750,- per maand. Martijn van der Neut, marketing manager NationaleVacaturebank.nl: ‘Zelfs voor pas afgestudeerden met geen ervaring is dit iets aan de lage kant. Waarschijnlijk willen zij snel aan de slag om ervaring op te kunnen doen. Het gemiddelde salarisaanbod voor starters ligt momenteel tussen de €1750,- en de €2500,-.’

HBO’ers die op zoek zijn naar een baan hebben de meeste kans van slagen in de randstad. Het HBO vacatureaanbod is daar naar verhouding het hoogst. ‘Omdat er in de randstad een tekort is aan HBO’ers is het aangeboden salaris hier hoger dan in de regio’s waar verhoudingsgewijs minder vraag naar HBO’ers is.’ Waar in Zuid Holland momenteel de meeste vacatures worden aangeboden op Universitair, HBO én MBO niveau, is het algemene aanbod in de provincie Zeeland het laagst. ‘In Zeeland zal het salarisaanbod momenteel dan ook gelijk of lager zijn dan het landelijk gemiddelde’, aldus Van der Neut.

Trefwoorden: Banen, Banensite, Cv, Hbo Banen, Mbo Vacatures, Nationalevacaturebank, Salaris, Vacatureaanbod, Vacatures,