Werknemers verwachten ondanks kredietcrisis een salarisverhoging

Door: Nationalevacaturebank.nl  17-12-2008
Trefwoorden: Kredietcrisis, Doorgroeimogelijkheden, Loonsverhoging

Helft werknemers voelt zich ongehoord in eindejaarsgesprek

Groningen, 17 december 2008 – Ruim een derde van de Nederlanders verwacht naar aanleiding van het eindejaarsgesprek een minimale salarisverhoging van honderd euro. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 500 respondenten. Tevens vindt de helft van de werknemers het eindejaarsgesprek niet nuttig; ze hebben niet het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd.

40 procent van de werknemers wil een salarisverhoging uit het eindejaarsgesprek halen. Ruim een derde geeft hierbij aan een minimale verhoging te verwachten van honderd euro, terwijl 28 procent denkt slechts een inflatiecorrectie te krijgen. Martijn van der Neut, Marketing Manager bij NationaleVacaturebank.nl: ‘Ondanks de heersende kredietcrisis blijven werknemers optimistisch over de verhoging van het salaris. Iets meer dan 20 procent denkt geen loonsverhoging te krijgen in verband met de crisis. Dit is opvallend laag gezien de huidige omstandigheden.’

Eindejaarsgesprek nutteloos
Het merendeel van de respondenten vindt het eindejaarsgesprek inhoudelijk niet nuttig. Een loonsverhoging is in het gesprek het belangrijkste punt, maar ook het krijgen van doorgroeimogelijkheden, waardering en het bespreken van knelpunten zijn van belang. ‘Werkgevers en werknemers vergeten dat het eindejaarsgesprek een evaluatiemoment is om het functioneren te bekijken. In praktijk is het vaak een eenzijdig dialoog, waardoor een groot deel van de ondervraagden het gesprek niet als nuttig ervaart,’ aldus Van der Neut.

Top 3 doel eindejaarsgesprek werknemers:
1. Salarisverhoging (42.26%)
2. Doorgroeimogelijkheden bespreken (27.55%)
3. Mondelinge waardering krijgen van leidinggevende (15.85%)

Trefwoorden: Doorgroeimogelijkheden, Eindejaarsgesprek, Kredietcrisis, Loonsverhoging, Mondelinge Waardering,