Bilderberg Landgoed Lauswolt en het NNO presenteren openluchtconcert

Door: Noord Nederlands Orkest  11-06-2008
Trefwoorden: Muziek, Concert, Landgoed

Programma
Het programma begint om 14.15 uur met een heerlijke aperitief met High Tea. Het concert begint om 15.00 uur en wordt om ongeveer 17.15 uur afgesloten met het laatste deel van de High Tea. Ook tijdens de pauze en na het concert worden er High Tea lekkernijen verzorgd door de keuken- en bedieningsbrigade. Ook met de kleine gasten (kinderen) is rekening gehouden. Speciaal voor hen is een kinderprogramma gemaakt met begeleiding.

Kaartverkoop & Informatie
Prijs € 67,50 p.p inclusief High Tea | Kinderprogramma € 17,50 p.p. inclusief entertainment, begeleiding en iets lekkers. Wij raden u aan - om teleurstellingen te voorkomen - uw toegangskaarten tijdig te bestellen bij Bilderberg Landgoed Lauswolt, tel.nr.: (0512) 38 41 62 of per e-mail: [email protected] Toegangskaarten zijn tevens te bestellen via www.bilderberg.nl. Meer informatie over dit openluchtconcert vindt u ook op: www.nno.nu.

Programma
Zondag 22 juni Beetsterzwaag, Bilderberg Landgoed Lauswolt
(ontvangst met een heerlijk apéritief vanaf 14.15 uur, aanvang concert 15.00 uur)

Mozart Eine kleine Nachtmusik
Haydn Symfonie nr. 7
Rossini L’italiana in Algeri
Verdi Delen uit La Traviata

Bilderberg Landgoed Lauswolt
Middenin het Friese landschap ligt Bilderberg Landgoed Lauswolt. In de nabije én wijde omtrek van dit magnifieke hotel geniet u van de Friese wouden, kleine stadjes, de zeilboten in de havens, de meren met schuimkoppen, de wadden. Ware Friese genoegens, op respectievelijk slechts 20 en 30 autominuten van Groningen en Leeuwarden. Elke kamer ademt de adellijke gastvrijheid van het huis. Ook uw zakelijke conferentie of een feestelijke receptie wordt per definitie een onvergetelijke gebeurtenis in ons hotel. Wij beschikken over een aantal prachtige tuinzalen (max. 200 personen) die uw bijeenkomst de stijl en allure verlenen die zij verdient. Bezoekt u ook eens ons Wellness Centre ‘The Art of Beauty, La Prairie’. U bevindt zich in een luxueuze wereld, waar gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijk ontwikkelde, vooruitstrevende producten van La Prairie en Bergman. In de keuken van restaurant De Heeren van Harinxma regeert de goede smaak. Kwaliteit tot in het kleinste detail, gastvrijheid in de beste zin des woords.

Het Noord Nederlands Orkest
Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft wortels in het jaar 1862, toen de Groninger Orkest Vereniging werd opgericht. Hierdoor mag het NNO als het oudste nog bestaande symfonieorkest van Nederland gezien worden. Op dit moment is het Noord Nederlands Orkest het grootste regionale symfonieorkest in Nederland. Met Groningen als standplaats verzorgt het orkest zo’n 120 concerten per seizoen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en op belangrijke podia in de rest van Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Het NNO treedt ook regelmatig in het buitenland op (zoals eerder in Duitsland en Spanje en in begin november zeer succesvol in de Salle Pleyel en de Cité de la Musique in Parijs), is regelmatig te beluisteren tijdens radio-uitzendingen en heeft de afgelopen vijf jaar diverse CD’s op gerenommeerde labels uitgebracht die in de vakpers enthousiast zijn ontvangen. De programmering van het orkest onderscheidt zich door durf en originaliteit en leverde het orkest de nominatie op voor de Klassieke Muziekprijs 2005-2006 van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). In elk seizoenprogramma zijn cross-overs te vinden met andere muziekstijlen - zoals jazz en popmuziek - naast bijzonder samengestelde programma's van barok tot 21e-eeuws. Daarnaast organiseert het NNO samen met stichting Prime elk jaar een festival rond een prominente, hedendaagse componist. Sinds 2000 hebben internationaal gelauwerde componisten als Terry Riley, Arvo Pärt, Hans Werner Henze, Wolfgang Rihm, Sir Harrison Birtwistle, Heiner Goebbels en Sofia Gubaidulina en Philip Glass Groningen aangedaan. Het NNO werkte in het verleden met vooraanstaande dirigenten zoals Jean Fournet, Franz Paul Decker, Alain Lombard, Sergiu Comissiona, Richard Dufallo, Nikolai Alexeev, Jan Willem de Vriend, Jacques Mercier, Alexander Vedernikov en Viktor Liberman, die van 1997 tot 1999 chef-dirigent van het NNO was. Met ingang van seizoen 2005-2006 is Michel Tabachnik chef-dirigent van het orkest. Daarnaast is de heer Tabachnik met ingang van seizoen 2008-2009 ook de nieuwe chef-dirigent / artistiek directeur van het Vlaams Radio Orkest.

{Noot voor de redactie, niet voor publicatie}
Voor meer informatie, inhoudelijke achtergronden of voor interviews kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met:

Bilderberg Landgoed Lauswolt : Marc van Gulick, tel. 0512 – 381245 Noord Nederlands Orkest : Elisabeth Krummen, tel. (050) 369 58 04. Wilt u (extra) fotomateriaal ontvangen, mailt u uw verzoek dan aan: [email protected]

Trefwoorden: Bilderberg, Concert, Klassieke Muziek, Landgoed, Muziek, Openluchtconcert, Orkest,

Contact Noord Nederlands Orkest

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share