Pelstergasthuis

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Pelsterstraat 43 , 9711 KJ Groningen, Groningen
Website - Geen ingevoerd
E-mail

Over Pelstergasthuis

Het Pelstergasthuis (eigenlijk Heiligen Geest Gasthuis) is gelegen aan de Pelsterstraat 39-47 te Groningen. Het historische complex met kerk, hoofdgebouwen en 40 woningen, gelegen aan vier binnenhofjes, is een beschermd rijksmonument.
De woningen en de kerk worden verhuurd.

Geschiedenis
Het gasthuis is gesticht in de 13de eeuw als opvang voor zieken en pelgrims. Sinds de 17de eeuw is het huisvesting voor ouderen. De woningen werden in verschillende eeuwen herbouwd en vernieuwd. Het gasthuiscomplex werd gerestaureerd in 1972-1978. Bezienswaardigheden zijn o.m. toegangspoorten uit 17de en 18de eeuw, gemeubileerde voogdenkamer met een schouw uit 1751 en voormalige weegkamer met muurschilderingen uit de 16de eeuw.

Kerk
De kerk dateert uit de 13de eeuw. In de dakruiter hangt de oudste klok van Groningen (1459). Het historische orgel (Arp Schnitger 1693 en 1710; Albert Anthoni Hinsz 1773-1774) werd gerestaureerd in 1989-1991. De Waalse gemeente Groningen (PKN) houdt elke twee weken samenkomst in de kerk.

Verhuur woningen
De woningen verschillen in grootte en zijn geschikt voor één persoon. De huurprijzen liggen tussen de € 500 en € 800, inclusief stookkosten.
Het Pelstergasthuis hanteert een wachtlijst; men hoeft niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Voor de meeste woningen geldt een minimum leeftijdsgrens van 45 jaar.

Verhuur kerk
De Pelstergasthuiskerk is te huur voor plechtigheden (huwelijk, uitvaart) en culturele activiteiten (concerten). De kerk biedt maximaal 200 zitplaatsen.

Openstelling
Het gasthuis is beperkt opengesteld voor publiek. Men kan kerk, voogdenkamer en weegkamer bezichtigen op Open Monumentendag (tweede zaterdag in september). Het gasthuisterrein is dagelijks opengesteld tot 18.00 uur. Groepsbezoek is mogelijk met maximaal 15 personen. Geen groepsbezoek op zondag. Vooraf aanmelden is gewenst.

Kaart

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

28-07-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pelstergasthuiskerk/723806374319212

Categorieën: Mortgage Brokers

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Groningen

Is Pelstergasthuis in Pelsterstraat 43, Groningen Groningen 9711 KJ uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Mortgage brokers diensten in Groningen beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Groningen Mortgage brokers per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Groningen, 9711 KJ, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3823184]