Het fotoboek heeft alweer een opvolger

Het fotoboek heeft alweer een opvolger van Photodvd

Door: Photodvd  04-11-2008
Trefwoorden: Foto, Dvd, Alternatief

Het fotoboek heeft alweer een opvolger

Anouk Kral, telg uit de familie van de voormalig Kral fotowinkels heeft de opvolger van het fotoboek gelanceerd. Haar nieuwe bedrijf PhotoDVD geeft de consument de mogelijkheid om met toevoeging van muziek, teksten, beweging en sfeervolle beeldovergangen digitale foto’s op een dvd te plaatsen. Het resultaat kan levensgroot op de TV worden bekeken en is, zoals Kral het noemt, “een film van foto’s”. Samen foto’s kijken wordt nu nog leuker.

Geen software downloaden
PhotoDVD is een online service (www.photodvd.nl) waarbij geen software hoeft te worden gedownload. Computerkennis is niet noodzakelijk. “Veel consumenten zijn bang om via internet een programma op hun computer te installeren” legt Anouk uit. “Omdat het risico van het binnenhalen van een gevaarlijk virus voortdurend op de loer ligt hebben wij bewust gekozen voor een online oplossing”.

Uniek in de wereld
De PhotoDVD is uniek in de wereld. Het nieuwe bedrijf is als enige in staat een dergelijke dynamische diashow snel en voordelig, op een grootschalige en creatieve manier voor de consumentenmarkt te produceren. PhotoDVD ontwikkelde het concept en de software hiervoor in eigen beheer. De consument heeft het kant en klare product via www.photodvd.nl binnen 4 dagen in huis. Het wordt geleverd in een mooi vormgegeven dvd-hoes met daarop een zelf gekozen foto van de klant.

Weg uit de schoenendoos
Kral omschrijft haar nieuwe service als een gemaksproduct bij uitstek dat helemaal aansluit bij de behoeften van de hedendaagse consument. “Het samenstellen van een PhotoDVD is in enkele stappen gebeurd en kost nauwelijks tijd”.
Het lot van foto’s van een vakantie of een familiebijeenkomst is vaak de schoenendoos of vergeten worden op de harde schijf van de computer. Even snel foto’s kijken is er dan niet meer bij. Anouk Kral verwijst met haar nieuwe product deze gang van zaken resoluut naar het verleden. “Zie het maar als een bewegend fotoboek op televisie”, omschrijft Kral haar nieuwe activiteit. “Het maakt de fotoverzameling weer toegankelijk en eenvoudig te delen met iedereen, zelfs met familie en vrienden in het buitenland. Daarnaast is het een leuk cadeau”.

Goed alternatief
Er zijn softwareprogramma’s verkrijgbaar waarmee zelf een diashow kan worden gemaakt. Dat blijkt in de praktijk toch erg bewerkelijk te zijn. Het kost veel tijd en het resultaat kan uitsluitend op de PC en niet op de TV worden bekeken. De gemiddelde gebruiker haakt daarom al snel af, vooral ook omdat een professioneel resultaat niet even vlot haalbaar is. PhotoDVD is daarom een goed, goedkoop en gebruiksvriendelijk alternatief.

############
Note voor de redactie:
U kunt een foto en een illustratie downloaden via de volgende link: www.photodvd.nl/pers Desgewenst kunt u nadere informatie verkrijgen via:
PhotoDVD, Anouk Kral
Helperpark 282c, 9723 ZA Groningen
Telefoon: 050 – 527 4899 Mobiel: 0610 072 030 www.photodvd.nl

Trefwoorden: Alternatief, Dvd, Foto, Fotodvd, Gemak, Photodvd, Schoenendoos, Tijdsgebrek, Vakantiefoto,