Een bioloog over de communicatietraining

Een bioloog over de communicatietraining van Tattje Trainingen & Coaching

Door: Tattje Trainingen & Coaching  16-06-2011
Trefwoorden: Coaching, Training, Paarden

Wij zijn twee meiden die allebei van paarden houden en de laatste maanden naar paardrijles gaan bij de manege. We hebben die hobby naar jaren weer opgepakt respectievelijk net mee begonnen op volwassen leeftijd. Toen kregen we de kans te helpen het paard van de buren te verzorgen – geweldig!


Het paard leek op het eerste gezicht behalve enorm groot en sterk ook enorm lief en we sloten de merrie gelijk in onze harten. Bij nader inzien blijkt ze super dominant, agressief, en niet goed ingereden te zijn. Dit leverde al gauw levensgevaarlijke situaties op. Toen ik een dag ‘kreupel’ thuis zat omdat ze me had geslaan leek het me tijd om internet af te stropen naar een adresje van iemand die ons zou kunnen helpen om het patroon (van kwaad tot erger) te doorbreken. Als onervaren paardenliefhebbers zouden we het met zo’n moeilijk paard zonder professionele hulp niet redden. Ik vond het adres van Heike en we gingen bij haar op proefles.


Inmiddels zijn we een paar weken en een les verder. Ik kan me nu met een veilig gevoel in de wei bewegen en durf zelfs weer met de merrie buiten te wandelen: dankzij de oefeningen die we stap voor stap (met veel geduld) met haar aanleren hebben we al een goede vertrouwensbasis gelegd. Ik kan me nu beter inleven in het paard en begin in zijn taal met hem te communiceren. Op deze manier omgaan met paarden is zo veel meer dan alleen maar de techniek van het rijden onder de knie krijgen! Ik zou het iedereen aanraden die interesse heeft om meer te begrijpen van het paard als dier en als individu. Zelfs bij ‘onze’ merrie, die ons een vrij hopeloos geval leek, veranderde ongewenst gedrag door inzet van de juiste methoden in een handomdraai. Hoewel we beginners zijn in de omgang met paarden genieten we nu al van de steeds betere relatie met ‘ons’ paard.

Trefwoorden: Coaching, leren met paarden, Natural horsemanship, Organisatie Advies, Paarden, paarden fluisteraar, Personal Coaching, Persoonlijke Coaching, Training,

Contact Tattje Trainingen & Coaching

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share