Lichte stijging advertentiekosten Google in tweede kwartaal 2008

Lichte stijging advertentiekosten Google in tweede kwartaal 2008 van Traffic4u

Door: Traffic4u  25-08-2008
Trefwoorden: Zoekmachine Marketing, Adwords, Cpc

Resultaten Search Index Travel Q2 2008
De gemiddelde kosten per klik (cost per click, CPC) voor een travel advertentie in Google zijn in het tweede kwartaal van 2008 significant gedaald (18,22%) ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Consumenten zoeken steeds gerichter (long tail) en hierdoor is het mogelijk dat er goedkopere kliks gerealiseerd kunnen worden. De kosten per keyword zijn in het tweede kwartaal tevens gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2007.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2008 is de CPC dit kwartaal gestegen met 5,47%. Dit is een lichtere stijging dan die van het eerste ten opzichte van het tweede kwartaal in 2007 (11,17%). De stijging is mogelijk te verklaren door de toegenomen concurrentie in deze periode, niet alleen van andere adverteerders maar ook van andere online marketing kanalen als Affiliate Marketing. Tevens is er sprake van een verminderde boekingsbereidheid als gevolg van diverse omgevingsfactoren zoals het dalende consumentenvertrouwen, de kredietcrisis, het EK en de weersomstandigheden.

Verwacht wordt dat de dalende lange termijn trend in CPC in de travel branche, die we aan het einde van het eerste kwartaal reeds hebben waargenomen, in het derde en laatste kwartaal van 2008 wordt voortgezet. Het volledige rapport ‘Search Index Travel Q2 2008’ is te downloaden op www.traffic4u.nl/searchindex/travel/traffic4u-searchindex-travel-q2-2008-summary.html.

Over de Traffic4u Search Index
De Traffic4u Search Index is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van online adverteerders aan inzichten in de Nederlandse zoekmarkt. Het vormt een beschrijvend model dat kan worden gebruikt ter vergelijking of evaluatie van advertentiecampagnes in zoekmachines in Nederland. De campagnes die deel uitmaken van de Traffic4u Search Index zijn advertentiecampagnes in het zoeknetwerk van Google in Nederland, die in het beheer zijn van Traffic4u. Voor de Travel branche zijn dit meer dan 250 campagnes voor onder andere vluchten, pakketreizen en hotels.

Over Traffic4u
Traffic4u is een toonaangevend zoekmachine marketingbureau, gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u, marktleider in Nederland, heeft veel klanten in de travel branche en werkt voor gerenommeerde bedrijven als Philips, KPN, ING, Renault en Transavia.com. Momenteel zijn er voor Traffic4u meer dan 100 specialisten werkzaam op de kantoren in Groningen, Amsterdam, Madrid en Salamanca.

---------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie:

• U mag de teksten en beelden van het rapport gebruiken onder vermelding van de naam Traffic4u en de verwijzing naar de url www.traffic4u.nl
• Het rapport ‘Q2 2008 Travel’ is te downloaden op www.traffic4u.nl/searchindex/travel/traffic4u-searchindex-travel-q2-2008-summary.
• Grafisch materiaal met betrekking tot de Traffic4u Search Index is te verkrijgen op http://www.traffic4u.nl/searchindex/searchindex-afbeeldingen.html. (indien link niet werkt wordt het op verzoek per mail verzonden)
• Vertoning van het logo ‘Search Index’ dient gepaard te gaan met het vertonen van het logo van Traffic4u
• Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lisa Dijkstra-Klok
Manager International Marketing and Strategy
[email protected]

Traffic4u bv
Hereweg 85/B2
9725 AC Groningen
Tel: 050 360 46 64Trefwoorden: Adwords, Cpc, Travel Advertenties, Zoekmachine Marketing,