Traffic4u zet Groningen driedimensionaal in Google Earth

Door: Traffic4u  13-09-2007
Trefwoorden: Traffic4u

Na New York, Berlijn en Amsterdam is nu Groningen aan de beurt. De binnenstad van Groningen is vanaf vandaag driedimensionaal te bekijken in Google Earth. Twaalf gezichtsbepalende gebouwen, waaronder het stadhuis, de alom bekende Martinitoren en het Groninger Museum, zijn zeer gedetailleerd op de nieuwe digitale kaart nagebouwd.

Verantwoordelijk voor de virtuele stad is het Groningse zoekmachine marketingbureau Traffic4u, dat deze zomer samen met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen aan een uniek project is begonnen: Groningen3d. Dit project heeft als doel het driedimensionaal [3d] modelleren van kenmerkende Groningse gebouwen.

Een uniek en innovatief leerproject
Groningen3d is een uniek en innovatief leerproject dat inspeelt op toekomstige ontwikkelingen in de 3d-techniek. De ervaring met toepassingen van Google Earth die Traffic4u hiermee opdoet levert bovendien nieuwe inzichten op die het bedrijf kan delen met haar multinationale klanten. “Een project als dit onderscheidt ons mede van onze concurrenten uit de Randstad”, aldus Gert-Jan Munneke, directeur van Traffic4u.

Het project, dat cadeau wordt gedaan aan de stad Groningen, moet de ICT stad binnen Google Earth op de kaart zetten. Munneke: “Wij hebben het startschot gegeven voor de driedimensionale ontwikkeling van de stad. We hopen dat particulieren en ondernemers het project omarmen en zelf aan de slag gaan om de driedimensionale stad verder te verrijken met nieuwe gebouwen”.

Het Groningen3d project is ook voor de studenten bijzonder. “Het is erg leuk om mee te mogen werken aan zo’n innovatief en ambitieus project, dat wereldwijd te raadplegen zal zijn in Google Earth”, aldus Derk van Wingerden, student Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Stormachtige groei
Traffic4u is in de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Het bedrijf heeft een zeer goed 2006 achter de rug: de omzet is met 110% gestegen, terwijl het aantal medewerkers in 2007 bijna is verdubbeld van 33 naar 70. Munneke is trots op dit resultaat: “Het hoogtepunt was het behalen van de zesde plaats in de Deloitte Fast 50, de lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland”. Traffic4u is dit jaar wederom genomineerd voor de prestigieuze lijst. Om de toekomstige groei te kunnen waarborgen is het bedrijf per 2 juli 2007 gevestigd in het karaktervolle 'Fongersstede', aan de Hereweg in Groningen.

Burgemeester Jacques Wallage van de stad Groningen zal tijdens de officiële opening van het nieuwe onderkomen de driedimensionale Groningse binnenstad in ontvangst nemen. De modellen zijn vrij toegankelijk en kunnen worden bekeken in de openbare 3d-layer van Google Earth. Het programma is gratis te downloaden op de website earth.google.com.

Over Traffic4u
Traffic4u is een toonaangevend zoekmachine marketingbureau dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u heeft een divers klantenbestand, waaronder vele gerenommeerde bedrijven als Philips, L'Oréal, Speurders, Akzo Nobel, KPN, ING, Mercedes, Renault en De Hypotheker.

Meer informatie over Traffic4u: http://www.traffic4u.nl 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Handige links
Google Earth downloaden
http://earth.google.com  

Perspagina Groningen 3D (afbeeldingen + video + persinformatie)
http://www.traffic4u.nl/groningen3d/groningen-driedimensionaal-in-google-earth.html  

Video van rondvlucht in Groningen3D
http://www.youtube.com/watch?v=n-isHqnMVM8  

Sketchup - gratis 3D modelleer programma van Google
http://sketchup.google.com/  

Trefwoorden: Traffic4u