Trend 2008: dalende klikprijzen Google advertenties?

Trend 2008: dalende klikprijzen Google advertenties? van Traffic4u

Door: Traffic4u  27-05-2008
Trefwoorden: Online Marketing, Zoekmachine Marketing, Adwords

Resultaten Search Index Travel Q1 2008
De Traffic4u Search Index laat zien dat de gemiddelde kosten per klik (cost per click, CPC) voor een Travel advertentie in Google in het eerste kwartaal van 2008 zijn gedaald met 13,80% ten opzichte van dezelfde periode in 2007.
Een verschil dat waarschijnlijk verklaard kan worden door het feit dat de consument steeds effectiever gebruik weet te maken van zoekmachines, er vindt een verschuiving plaats van generiek naar specifiek (long tail) zoeken. Daarnaast worden advertentiecampagnes steeds effectiever aangestuurd.

De gemiddelde CPC vertoont een dalende lijn in 2007 en verwacht wordt dat deze trend in 2008 wordt voortgezet. In Q1 zijn de kosten per klik op een advertentie in Google bijna gelijk aan die van Q4 2007, de CPC is minimaal gestegen met 0.83%.

In Q4 2007 is de gemiddelde CPC het laagst van 2007, een trend die in 2008 waarschijnlijk wordt voortgezet. De dalende klikprijzen in Google advertenties zijn mogelijk te verklaren door het feit dat advertentiecampagnes steeds meer aangestuurd worden op basis van ROI, verkoop en resultaat.

Het volledige rapport ‘Search Index Travel Q1 2008’ is te downloaden op www.traffic4u.nl/searchindex


Over de Traffic4u Search Index
De Traffic4u Search Index is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van online adverteerders aan inzichten in de Nederlandse zoekmarkt. Het vormt een beschrijvend model dat kan worden gebruikt ter vergelijking of evaluatie van advertentiecampagnes in zoekmachines in Nederland. De campagnes die deel uitmaken van de Traffic4u Search Index zijn advertentiecampagnes in het zoeknetwerk van Google in Nederland, die in het beheer zijn van Traffic4u. Voor de Travel branche zijn dit meer dan 250 campagnes voor onder andere vluchten, pakketreizen en hotels. Traffic4u introduceert dit jaar tevens de Search Index Finance Q1 en Q2 2008 en wil in de loop van 2008 ook voor andere branches een Search Index lanceren.


Over Traffic4u
Traffic4u is een toonaangevend zoekmachine marketingbureau, gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u, marktleider in Nederland, heeft veel klanten in de Travel branche en werkt voor gerenommeerde bedrijven als Philips, KPN, ING, Renault en Transavia.com. Momenteel zijn er voor Traffic4u 100 specialisten werkzaam op de kantoren in Groningen, Amsterdam, Madrid en Salamanca.

------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie:

• U mag de teksten en beelden van het rapport gebruiken onder vermelding van de naam Traffic4u en de verwijzing naar de url www.traffic4u.nl
• Het rapport ‘Q1 2008 Travel’ is te downloaden op www.traffic4u.nl/searchindex
• Grafisch materiaal met betrekking tot de Traffic4u Search Index is te verkrijgen op www.traffic4u.nl/searchindex/grafischebestanden (indien link niet werkt wordt het op verzoek per mail verzonden)
• Vertoning van het logo ‘Search Index’ dient gepaard te gaan met het vertonen van het logo van Traffic4u
• Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Andrei Westerink
Manager Search Advertising

Traffic4u bv
Hereweg 85/B2
9725 AC Groningen
Tel: 050 360 46 64
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Advertentiecampagnes, Adwords, Online Marketing, Web Analytics, Zoekmachine Marketing