Teddy Bear Hospital in het UMCG

Door: Universitair Medisch Centrum Groningen  30-03-2009
Trefwoorden: Training, Ziekenhuis, Studenten

Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij ongeveer 400 kleuters van twaalf basisscholen hun eigen teddy beer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Hiervoor is een van de patio?s van het UMCG omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers. Studenten Geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt. De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie.

Naast het doel om de eventuele angsten bij de kinderen weg te nemen, hebben de studenten Geneeskunde die het Teddy Bear Hospital organiseren zelf ook belang bij dit project. Zo kunnen de ruim 100 knuffeldokters hun communicatieve vaardigheden met kinderen trainen. Vaardigheden die in een later stadium van hun carrière noodzakelijk zijn bij het onderzoeken en behandelen van kinderen. Ook biedt het project de studenten inzicht in de vakgebieden Kindergeneeskunde en Kinderpsychologie.

Het Teddy Bear Hospital wordt voor de zesde keer in het UMCG georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van studenten Geneeskunde. Het project is naast Groningen ook in andere steden en landen een succes.

Trefwoorden: Kennismaken, Kindergeneeskunde, Kleuters, Knuffel, Nagebootst Ziekenhuizen, Studenten, Training, Ziekenhuis,

Contact Universitair Medisch Centrum Groningen

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share