UMCG start wervingscampagne voor zaaddonoren

Door: Universitair Medisch Centrum Groningen  24-02-2009
Trefwoorden: Ziekenhuis, Werven, Zaaddonoren

Het UMCG beschikt over een van de tien spermabanken in Nederland. Omdat het aantal donoren op dit moment gering is, kan slechts een beperkt aantal vrouwen behandeld worden met donorzaad. De afdeling Voortplantingsgeneeskunde van het UMCG is daarom op zoek naar mannen die zaaddonor willen worden. Door de wetswijziging in 2004 is het aantal zaaddonoren in Nederland flink teruggelopen. Kinderen die via kunstmatige inseminatie zijn verwekt, kunnen nu op zestien jarige leeftijd via de Stichting Donorgegevens hun donorvader opsporen.

Donoren van het UMCG dragen bij aan het ontstaan van maximaal vijf gezinnen. Bij een hernieuwde kinderwens krijgt een gezin het zaad van dezelfde donor. Hier zijn de kinderen in een gezin echte biologische broers en zussen.

Iedere man die zaaddonor wil worden, krijgt een screening op eventueel aanwezige erfelijke afwijkingen. Daarna komen de donoren na overleg eenmaal per twee weken in het UMCG voor een donatie. Afhankelijk van de afspraken over het aantal vrouwen dat zwanger mag worden en de snelheid waarmee de zwangerschappen ontstaan, zijn de donoren een tot twee jaar aan het UMCG verbonden.

Het UMCG hoopt via deze campagne zoveel mogelijk nieuwe zaaddonoren te werven.

Trefwoorden: Werven, Zaaddonoren, Ziekenhuis,

Contact Universitair Medisch Centrum Groningen

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share