Ondernemersorganisaties Noord-Nederland onder één dak

Ondernemersorganisaties Noord-Nederland onder één dak van Vno-ncw Noord

Door: Vno-ncw Noord  14-12-2007

Ondernemersorganisaties Noord-Nederland onder één dak

Groningen, 14 december - Op 18 december zal de feestelijke opening plaatsvinden van het nieuwe kantoor waarin VNO-NCW Noord, MKB-Noord en Bouwend Nederland regio Noord zich gezamenlijk hebben gevestigd. Deze intensivering van de samenwerking tussen de drie regionale ondernemersorganisaties is uniek in Nederland. Bij de opening in Martiniplaza zullen de drie landelijke kopstukken Loek Hermans van MKB-Nederland, Bernard Wientjes van VNO-NCW en Jan van Tuinen van Bouwend Nederland aanwezig zijn om samen met de drie noordelijke voorzitters de openingshandeling te verrichten.

De drie ondernemersorganisaties vertegenwoordigen samen het overgrote deel van ondernemend Noord-Nederland. De organisaties blijven zelfstandig, maar door de gezamenlijke huisvesting aan de Leonard Springerlaan 31 op het Martini Trade Park in Groningen, wordt de onderlinge samenwerking intensiever en effectiever. Dankzij direct onderling contact en korte communicatielijnen kan nog slagvaardiger worden geopereerd worden bij het behartigen van de belangen van ondernemend Noord-Nederland. Of het nu gaat om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, de vermindering van de regeldruk voor het bedrijfsleven of de noodzaak van goede infrastructuur. Door te kiezen voor een gezamenlijke uitvalsbasis wordt een duidelijk signaal afgegeven richting de relevante overheden en andere maatschappelijke spelers dat ondernemend Noord-Nederland de krachten bundelt en gezamenlijk optrekt.

Openingshandeling

De nationale vertegenwoordigers van de drie organisaties verrichten de opening samen met de drie noordelijke voorzitters Jaring Feenstra van Bouwend Nederland regio Noord, Riek Siertsema van MKB-Noord en Louwe Dijkema van VNO-NCW Noord. De officiële openingshandeling zal de meerwaarde symboliseren van het onderbrengen van ondernemend Noord-Nederland onder één dak.

De drie ondernemersorganisaties willen spijkers met koppen slaan als het gaat om het waarborgen en versterken van het noordelijke ondernemersklimaat.

Voorafgaand aan de officiële handeling voeren de zes voorzitters onder leiding van Aize Bouma een debat over actuele ondernemersthema’s in Noord-Nederland. Hierbij zal het onder meer gaan over bereikbaarheid, onderwijs, internationalisering en de meerwaarde van samenwerking. Bij dit debat zullen zo’n 500 vertegenwoordigers uit het noordelijk bedrijfsleven en de politiek aanwezig zijn.

Voor leden en geïnteresseerden houden de noordelijke ondernemersorganisaties van 14.00 tot 16.00 uur Open Huis in het nieuwe onderkomen aan de Leonard Springerlaan 31.