Het dorp van de weduwen, James Cañón

Het dorp van de weduwen, James Cañón van Padhuis Persbureau

Door: Padhuis Persbureau  30-03-2007

Het dorp van de weduwen, James Cañón
Sprankelende roman over een vrouwenutopia in Colombia

Bij uitgeverij Meulenhoff verscheen onlangs een sprankelende roman van een jonge meesterlijke verteller over een vrouwenutopia in Colombia. 'Het dorp van de weduwen' is een fantasierijke, speelse roman van een groot verteltalent, vol treffende beschrijvingen en levensechte personages. James Cañón treedt in de voetsporen van Gabriel García Márquez en brengt de wrede geschiedenis van zijn land op onvergetelijke wijze in beeld.

Als in het Colombiaanse dorpje Mariquita de mannen worden geronseld om deel te nemen aan de revolutie blijven de vrouwen alleen achter. Ze dopen hun honden met namen als Fidel en Castro en verzinnen listen om de gemeenschap draaiende te houden. De pastoor, de enig achtergebleven man in het dorp, wil zich graag persoonlijk inzetten om te voorkomen dat de gemeenschap uitsterft, maar zijn pogingen werpen weinig vruchten af.

James Cañón werd geboren en groeide op in Colombia. Na zijn studie in Bogotá verhuisde hij naar New York. Hij studeerde Creative Writing aan de Columbia University. In 2001 ontving hij de Henfield Prize for Excellence. Hij maakte naam met twee veelgeprezen verhalen en werkt op dit moment aan een tweede roman. Hij schrijft in het Engels. 'Het dorp van de weduwen' werd in de buitenlandse pers geprezen als ‘Een belangrijke bijdrage aan de Amerikaanse literatuur’.

U kunt het boek kopen bij iedere goed gesorteerde boekhandel, het kost 19,90 euro. Meer informatie over James Cañón vindt u op http://www.meulenhoff.nl.

James Cañón, Het dorp van de weduwen
ISBN 90 290 7845 6