Solo expositie Arnor Bieltvedt - "The living heartbeat of nature'

Solo expositie Arnor Bieltvedt - "The living heartbeat of nature' van Galerie Beeldkracht

Door: Galerie Beeldkracht  03-12-2008

Maar eigenlijk is het gewoon zo, dat hij schildert wat hij meemaakt en wat hem beroert, Arnor is onlangs vader geworden en dit leidde tot een aantal ontroerende taferelen, zoals de 'Hommage to Chagall', zie: web-log Galerie Beeldkracht, waarin hij liefdesgevoelens uit voor zijn vrouw Leah, maar tegelijkertijd ook voor de grote Frans/Russische meester Chagall, die Arnor beschouwt als één van zijn voorbeelden. Arnor heeft de afgelopen jaren wel vaker hommages geschilderd aan grote kunstenaars uit de periode van de Moderne Kunst en ook schildert hij regelmatig mensfiguren in zijn landschappen, vaak personificaties van emoties en mythische figuren uit de IJslandse cultuur of geschiedenis. Met hetzelfde thema van 'Hommage to Chagall' schilderde Arnor ook 'Lovers under a lemon tree' (2008). Dit subtiele schilderij doet meteen denken aan zijn grote Skandinavische voorganger Edvard Munch. Op het gezicht van de man is immers ook iets van verbijstering en wanhoop te zien, misschien over het eeuwige wonder van de liefde tussen man en vrouw. De man is tegelijkertijd waakzaam en zorgzaam, lijkt zelf niet te kunnen slapen, terwijl de vrouw daarentegen vredig slaapt, vooral gelukkig met het feit dat zij moeder wordt. Het tafereel wekt grote vertedering op.

Arnor Bieltvedt exposeert wereldwijd sinds 1996 o.a. in Reykjavik, Edinburgh, Barcelona, Hamburg, Kopenhagen, Washington D.C., Chicago en New York. In IJsland behoort hij tot de meest geliefde hedendaagse IJslandse kunstenaars. Zijn schilderijen zijn visitekaartje van de ambassades van IJsland in China, U.S.A., Japan, Engeland, België, Oostenrijk en Finland, terwijl ook de voormalige presidente Vigdis Finnbogadottir van IJsland zijn werk verzamelt.

Galerie Beeldkracht, Torenstraat 6-8, Scheemda is open van wo t/m za van 10 tot 18 uur en zo van 12 tot 17 uur. Zie voor informatie: website Galerie Beeldkracht U bent van harte welkom!

Sander Kletter – galeriehouder 2 december 2008