Bistro & Partyboerderij De Urnenhoeve

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Wedderbergenweg 3 , 9698 XW Wedde, Groningen
Bellingwedde, Westerwolde

E-mail

Over Bistro & Partyboerderij De Urnenhoeve

Rond de jaren 1940 zijn in Westerwolde urnenvelden blootgelegd o.l.v. de archeologen prof. A.E. van Giffen en H.Tj. Waterbolk.
Evenals in omringende plaatsen Wessinghuizen, Onstwedderhöfte en Vlagtwedder Veldhuis zijn ook in de Wedderbergen deze urnenvelden opgegraven en onderzocht.
In de z.g. Bronzen tijdperk (650-1500jr voor Chr.) werden de doden verbrand en het as kwam in urnen. In de kleinen urnen kwam de as van kinderen en in de grote urnen de as van volwassenen.
In Drenthe werden deze urnen bijgezet zowel in hunebedden als in grafheuvels en op enkele plaatsen in Westerwolde in grafvelden.
Kringgreppels, sleutelgatvorm enz., maar ook wel verspreid ingegraven.
Het was in 1942 dat in de wedderbergen 146 urnen werden opgegraven ca. 200 m. achter de boerderij van de familie Principaal. Twee van deze urnen zijn destijds ontvreemd en de andere 144 zijn bewaard in het Groninger Museum in de stad Groningen.
Later bleek dat één van de ontvreemde urnen destijds is meegenomen door de
heer G.Veldhuijzen van Zanten die destijds door de Duitsers daar te werk was gesteld. Uiteindelijk kwamen deze grote en kleine urnen terecht bij zijn zoon; de her W. Veldhuijzen van Zanten, die ze al die jaren op zolder heeft bewaard.
In de bewaarde urnen bevinden zich botresten, as en houtskoolresten. Uit pollenonderzoek is bewezen dat er in het bronzen tijdperk; elzen, hazelaars, beuken, berken en eiken groeiden en dat gierst, tarwe en gerst werd verbouwd.
De heer W. Veldhuijzen van Zanten heeft deze urnen op 9 juni 2007 ter bewaring gesteld op de “Urnenhoeve” destijds de boerderij van de familie H. Principaal.

Restaurant

Een nostalgische boerderij die ligt op een landtong in het meer van de Wedderbergen.
Genietend bevindt u zich tussen flora en fauna, een bosrijk natuurgebied, waar rust en ruimte uw lucht vervult.
In deze inspirerende ambiance zullen wij zorg dragen voor een fantastische avond voor uw gezelschap.

Veurhoes
In stijl ingerichte huiskamer.

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

24-01-2017

Extra Bedrijfsgegevens

Facebook: https://www.facebook.com/www.urnenhoeve.nl/

Categorieën: Restaurants

Deze lijst wordt verzorgd door:

Is Bistro & Partyboerderij De Urnenhoeve in Wedderbergenweg 3, Wedde Groningen 9698 XW uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Restaurants diensten in Wedde Groningen beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Wedde Restaurants per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Wedde Groningen, 9698 XW, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3712368]