Hapimag opent flagship-resort op Sylt

Hapimag opent flagship-resort op Sylt van Hapimag

Door: Hapimag  08-06-2009
Trefwoorden: Sylt, Hapimag, Hornum,

Baar, 8 juni 2009 – Het nieuwe Hapimag resort in Hörnum is op 28 mei 2009 geopend. Met het nieuwe resort, ontworpen door Daniel Richter en de succesvolle Zwitserse architecte Pia Schmid, is in minder dan twee jaar bouwtijd een vooruitstrevend project gerealiseerd. Er zijn vijf duinhuizen ontstaan, een Spa-complex en een hoofdgebouw. Ze passen qua vorm en kleur optimaal in de omgeving van het Noordzee-eiland en bieden de gasten een zo natuurlijk mogelijk wellnessverblijf. Hörnum is een plaats in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, en maakt deel uit van het district Noord-Friesland. Hörnum (Sylt) telt 990 inwoners. Het gebied ligt tegen de grens van Denemarken aan.

"Wij zijn er zeer trots op, dat wij vandaag ons nieuwste resort op Sylt officieel kunnen openen, dat qua stijl en concept duidelijk de toekomst van Hapimag aangeeft", zegt Dr. Marisabel Spitz, voorzitter van de raad van bestuur van Hapimag. Het resort in Hörnum dat pas in februari werd opgeleverd, was al snel tot aan het einde van het jaar vrijwel volgeboekt. Het complex van 35 miljoen euro biedt de gasten een terrein van 14.000 m2 verdeeld over vijf duinhuizen, een royale wellness-afdeling en een hoofdgebouw met restaurant en diverse zalen.

Flexibele vormgeving van de woonruimte
De vijf duinhuizen met in totaal meer dan 151 appartementen bieden veel comfort en een innovatief woningconcept: de afzonderlijke één- en tweekamerappartementen kunnen worden gecombineerd tot driekamerappartementen. "Deze flexibele indeling van de woonruimte, in combinatie met een architectuur, die perfect is afgestemd op de omgeving en de gasten veel mogelijkheden biedt om hun verblijf vorm te geven, is de koers die Hapimag ook bij toekomstige projecten zal volgen", licht Kurt Scholl, CEO Hapimag, het concept van de nieuwe locatie in Hörnum toe.

De Zwitserse architecte Pia Schmid en algemeen planoloog Daniel Richter waren verantwoordelijk voor het ontwerp van het resort. Sinds de eerstesteenlegging in april 2007 is in slechts 22 maanden bouwtijd het resort ontstaan - een resort, dat door de lokale autoriteiten steeds krachtig ondersteund is en dat qua beeld voor wat betreft kleur- en vormgeving zich optimaal inpast in de omgeving. Door royale glasgevels en balkons kan in Hörnum de natuur van binnenuit het gebouw worden beleefd.

Wellness met uitzicht op de duinen
Dit geldt ook voor de Deep Nature Spa, waar de gasten vanuit de wellness-lounge van een uniek uitzicht over het heide- en duinlandschap genieten. De Spa wordt geëxploiteerd door Algotherm, de Franse pionier op het gebied van zee- en cosmetische producten. Op drie etages bevinden zich twee grote zwembaden en een wellness-afdeling, die alles biedt wat bij een moderne Spa hoort. Heel bijzonder in het nieuwe resort is de 'Spa in de Spa', een eigen wellness-suite met whirlpool, sauna en massagebank.

Nieuwe werkgelegenheid voor Hörnum
Hapimag brengt met de verwachte 100.000 overnachtingen per jaar heel veel gasten, maar ook werkgelegenheid naar Hörnum. Er werken ca. 50 personen in het nieuwe flagship-resort. Een deel van de infrastructuur is openbaar en niet alleen voor de gasten van het resort toegankelijk. Zo kan de multifunctionele zaal ook door de gemeenschap worden gebruikt en zijn het restaurant 'Biike' alsmede de 'Deep Nature Spa' openbaar toegankelijk.

Informatie voor de pers
Doris Zetzema, Corporate Communications
Hapimag, Neuhofstrasse 8, CH-6349 Baar
Telefoon: +41 (0)41 767 82 05, fax: +41 (0)41 767 89 15
E-mail: media.relations@hapimag.com
Internet: www.hapimag.com
Foto's: www.hapimag.com/bilderhoernum --> Kies bij Thema's 'Persfoto's'

 

Trefwoorden: Hapimag, Hornum, Sylt, Woonrechten,

Contact Hapimag

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share