Nieuwe U10M krachtopnemer geschikt voor tal van toepassingen

Door: Hbm Benelux  11-05-2006
Trefwoorden: Industrie, Meetapparatuur, Weegapparatuur

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van meet- en weegapparatuur, heeft een nieuwe krachtopnemer op de markt gebracht. In de U10M wordt overspraak tussen buigmomenten en laterale krachten door het geïntegreerde en gepatenteerde compensatie circuit substantieel gereduceerd. De buigmomenten worden voor iedere opnemer individueel bepaald, waardoor de U10M een krachtopnemer met uitstekende meetkarakteristieken voor materiaaltests is.

De U10M krachtopnemer is een goede keuze voor een breed scala van testtoepassingen met dubbele brug versies, mechanische adapters, connector varianten of TEDS (transducer electronic data sheet). Als er - bijvoorbeeld om veiligheidsredenen - redundante dubbele brug versies gebruikt worden, garandeert het compensatie circuit, dat de beide bruggen van dezelfde meetkwaliteit profiteren. Een van de eigenschappen van de U10M krachtopnemers zijn ook de hoge veiligheidsmarges op parisitaire belastingen.

De nieuwe U10M krachtopnemer meet trek- en drukkracht. Hij kan gebruikt worden voor zowel statische als dynamische tests van componenten in testbanken en testapparatuur. De laagbouwende krachtopnemer is rotatiesymmetrisch en heeft uitstekende eigenschappen als het gaat om vermoeiing; zelfs bij extreme trillingsbandbreedtes van ±100%.

De U10M krachtopnemer is beschikbaar in nominale capaciteiten tussen de 1,25 kN en 500 kN.

Trefwoorden: Industrie, Krachtopnemer, Meetapparatuur, Weegapparatuur

Contact Hbm Benelux

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share