Logo brengt overal gewenste sfeer en verlichting

Door: Indal  12-11-2007

Industria biedt met nieuwste armatuur uitgebreide keuzevrijheid

Logo brengt overal gewenste sfeer en verlichting

Bij gemeenten en installateurs is veel interesse voor de deze zomer gelanceerde Logo. De nieuwste armatuur van Industria Technische Verlichting voldoet aan hun wens om met één ontwerp te kunnen variëren al naar gelang de toepassing en de omgeving. De Logo is zowel te gebruiken om een hele woonwijk te verlichten als voor een plein waar een bijzondere sfeer gecreëerd moet worden. Door die combinatie ontstaat een logisch en afgestemd geheel.

Bij deze nieuwe armatuur biedt Industria de keuze uit drie optiekconcepten, die op hun beurt ook weer diverse varianten kennen. Daardoor heeft de Logo veel gezichten en is de armatuur in elke (stedelijke) omgeving toepasbaar. De Logo combineert functionaliteit met een aansprekend design. Zijn uitstraling past in een moderne, maar ook in een klassieke omgeving.

Drie optieken

Met het modulaire ontwerp hebben gemeenten een ongekende keuzevrijheid: ze kunnen exact de uitvoering kiezen die past bij de locatie, de functie en de gewenste uitstraling. Zo zijn er drie optieken: voor horizontale lampen, voor verticale lampen en voor indirecte verlichting.
Binnen het optiekconcept voor horizontale lampen (Logo 2145) zijn er ook weer drie varianten:
- Via-T-Comfort: een breedstralende optiek speciaal voor PL-lampen en naar wens te voorzien van een Lighting Comfort louvresysteem.
- Via-T-ExaCT: een breedstralende 3D-optiek voor de kleine Cosmopolis-lamp.
- Via-T: een breedstralende 3D-optiek voor diverse lampen (onder andere SON-T en PL-T), ook te voorzien van het Lighting Comfort louvresysteem.

Daarnaast is met de INDIREKT-optiek (Logo 2147) indirecte verlichting te realiseren. Dat zorgt voor een sfeervol verlichtingseffect. Deze optiek is geschikt voor lampen van het type CDM-T, HCI-T en HQI-T.

Optiek concept voor verticale lampen (Logo 2146)

Bij de variant voor verticale lampen zijn drie speciaal voor de Logo ontwikkelde louvresystemen toe te passen. De drie louvresystemen zijn:
- ROTA: rotatiesymmetrissch optiek met ronde UV-bestendige kunststof louvres.
- SQUARE: rotatiesymmetrisch optiek vierkanten metalen louvres.
- LOGO: rotatiesymmetrisch optiek met UV-bestendige kunststof design louvres.
Geschikt voor SON-T, CDO-TT, Cosmopolis en PL-T lampen.
Standaard heeft de Logo een heldere afscherming. Maar er kan ook worden gekozen voor een gematteerde afscherming. Die zorgt voor een egaler licht. Afhankelijk van het gewenste sfeerbeeld en comfort kan gekozen worden voor een heldere of gematteerde afscherming.

Triple-C

Comfort is al jaren één van de speerpunten in de productontwikkeling van Industria. Daarmee komt de Nederlandse fabrikant tegemoet aan de wens om lichthinder, lichtvervuiling en verblinding te voorkomen. Het Lighting Comfort louvresysteem is als extra optie leverbaar bij de Logo armatuur voor extra beperking van lichthinder. Comfort vormt samen met CO2 en Costs de basis voor Industria’s Triple-C-visie. Daarin wordt op alle vlakken gestreefd naar de ideale balans tussen die drie elementen.
De CO2-reductie wordt bij de Logo onder meer bereikt door de mogelijkheid om de energiezuinige Cospomolis-lamp toe te passen. Verder is de armatuur ECO-designed. Dat betekent onder meer scheidbare en recyclebare onderdelen, geen gebruik van kit, en beperking van lichtvervuiling.
Bij Costs wegen de energie-efficiënte lampen en elektronica mee, maar ook de lange levensduur (mede dankzij de betrouwbare afdichting – naar keuze IP65 of IP66) en het veilige en snelle onderhoud, waarmee bij het ontwerp rekening is gehouden. Met gunstige resultaten voor de Total Costs of Ownership als resultaat. Aangezien het ernaar uitziet dat de Logo op grotere schaal toegepast zal worden – bijvoorbeeld in woonwijken – is dat voor veel gemeenten en installateurs een zwaar wegende factor.


---------
noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W.Visser, Productmanager Marketing/Road bij Industria Technische Verlichting, telefoon: 010-2640164.