Logo verhoogt sfeer in centrum Echt

Logo verhoogt sfeer in centrum Echt van Indal

Door: Indal  11-03-2008

Nieuwe armatuur Industria was het wachten waard

Logo verhoogt sfeer in centrum Echt

Eind 2007 zijn in het voetgangersgebied rond de Nieuwe Markt bij het gemeentehuis van Echt-Susteren bijna 25 Logo-armaturen van Industria geïnstalleerd. Daarmee slaagde de gemeente erin de omgeving net even meer sfeer en uitstraling te geven. Het was een van de allereerste projecten waar deze nieuwe armatuur van Industria is toegepast.

In 2003 fuseerden de Limburgse gemeenten Echt en Susteren. Dat maakte de uitbreiding van het gemeentehuis in Echt noodzakelijk. Die operatie greep de gemeente meteen aan om de omgeving te verbeteren. Zo kreeg het marktplein met parkeerplaatsen een facelift en de trottoirs eromheen kwamen op hetzelfde niveau te liggen.
De gemeente wilde voor het voetgangersgebied verlichting met een luxueuzere uitstraling, en daarmee ook het hele plein verbeteren. Mede omdat de Nieuwe Markt dicht bij het uitgaanscentrum van Echt ligt.
Dat lukte met de Logo van Industria, de vooraanstaande Nederlandse fabrikant van openbare verlichting en deel uitmakend van het Spaanse Indal. Deze decoratieve maar ook functionele armatuur bleek aan te sluiten bij de wens van de gemeente om voor dit gebied af te wijken van de standaard gebruikte Kegel-armaturen (ook van Industria). “Men wilde iets aparts”, blikt Uberto Simenon van Essent terug. De vanuit Maasbracht opererende engineer werkte het installatieplan uit.

Juiste moment

“Met de gemeente bestond al langer een goed contact”, vertelt Martin van Rees, Industria’s accountmanager openbare verlichting voor Limburg en Noord-Brabant. “Toen ik tijdens een van mijn bezoeken in 2006 hoorde dat ze naar een bijzonder armatuur op zoek waren, kon ik ze vertellen dat de Logo, die op dat moment nog in ontwikkeling was, voldeed aan hun wensen. Lichttechnisch en prijstechnisch bleek deze armatuur ook net iets beter en aantrekkelijker te zijn dan producten van andere fabrikanten.”
En de prijs was niet onbelangrijk voor de gemeente. Die wilde wel iets bijzonders, maar daar was eigenlijk geen geld meer voor beschikbaar. De Logo was gunstig geprijsd en Martin van Rees kwam op het juiste moment langs. “Zo konden ze toch iets extra’s doen.”

Tijdelijke oplossing

Op het moment dat de openbare verlichting rond het plein geïnstalleerd moest worden, was de ontwikkeling van de Logo nog niet helemaal afgerond. Met hulp van Essent Maasbracht, dat verantwoordelijk is voor de installatie en het onderhoud van de openbare verlichting in Echt-Susteren, werd een tijdelijke oplossing gevonden. De masten werden voorlopig voorzien van Kegel-armaturen, die nog voorradig waren. Afgelopen oktober/november konden de Kegels definitief worden vervangen door de Logo’s.
Bij de gemeente is men blij dat de verlichting zorgt voor de extra ambiance, zoals die vooraf bedoeld was. Het betekent echter niet dat Echt-Susteren voortaan overal Logo’s zal plaatsen. Voor de woonwijken zal de Kegel waarschijnlijk voorlopig favoriet blijven. Maar voor nieuwe projecten in het centrum is de Logo weer een optie.
De Logo heeft veel gezichten en is in elke stedelijke omgeving toepasbaar. Hij combineert functionaliteit met een aansprekend design. Bij deze nieuwe armatuur biedt Industria keuze uit drie optiekconcepten, en daarbinnen zijn ook nog diverse varianten mogelijk. Zo zijn diverse louvresystemen leverbaar, waarmee het licht heel precies is te richten en lichthinder is te voorkomen.

Over Industria Technische Verlichting B.V.

Industria Technische Verlichting B.V. is specialist in technische buitenverlichting als het gaat om openbare verlichting, tunnel- en onderdoorgangverlichting, decoratieve verlichting en assimilatiebelichting. In openbare verlichting en in tunnelverlichting is Industria marktleider. Industria is een specialist die het complete traject bestrijkt. Van ontwerp tot en met advies, milieubewuste productie en levering wereldwijd. Een positie die in bijna 90 jaar is opgebouwd. Industria onderscheidt zich door het leveren van betrouwbare kwaliteitsproducten in tal van varianten en service op maat, met de focus op innovatie en rendement, afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Industria doet dit onder meer via haar kwaliteitslabel TRIPLE-C, waarbij klanten zelf hun armatuur kunnen samenstellen door het kiezen van de juiste balans tussen CO2-reductie (energiebesparing), Comfort (lichtcomfort) en Costs (totale kostenbesparing) om zo optimale duurzaamheid te realiseren.

Industria is onderdeel van de Spaanse Indal Group, een toonaangevende speler op het gebied van technische buitenverlichting. Indal behoort tot de top-5 van Europese buitenverlichtingproducenten en is aanwezig in meer dan 53 landen verspreid over 5 continenten. Bij Indal zijn circa 1000 medewerkers werkzaam.Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinco van Rijn, Marketing Manager bij Industria Technische Verlichting B.V., telefoon: 06-13135856.