JOSKIN : Nieuwe 5 m BETIMAX veetransportwagen

Door: Joskin Landbouwmachines  07-04-2006
Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Veetransportwagen

Nieuwe 5 m JOSKIN BETIMAX gegalvaniseerde "gelijk met de grond" veetransportwagen: op rail gemonteerde zijhekken nu beschikbaar op alle modellen!

Het BETIMAX gamma was tot nu toe samengesteld uit vijf modellen veetransportwagens (enkel- of dubbelasser, met een lengte van 4.5, 6.0, 7.5 of 9.0 m). Nu wordt een nieuwe 5 m enkelasser geïntroduceerd.
Alle JOSKIN « gelijk met de grond » veewagens zijn op basis van een chassis met meerdere langsliggers ontworpen, die grote ladingen kunnen ondersteunen. De zijwanden zijn uit 2 opeenvolgende platen samengesteld (met een dikte van resp. 4 en 2 mm). Deze zijn van brede vouwen voorzien om de stevigheid en de weerstand van de wanden te verhogen. Ze zijn op de verschillende zijstijlen vastgeschroefd, die de langsliggers met de bovenste bogen verbinden. Deze bogen maken de laadbak steviger en bieden de mogelijkheid om de wagen met een dekzeil uit te rusten (als optie). Deze gegalvaniseerde wagen is een monocoque voertuig dat een moderne look heeft en volledig uit staal met een hoge elasticiteitsgrens vervaardigd is.
Er werd ook speciaal aandacht besteed aan de wijze waarop het laden gemakkelijker gemaakt kon worden. Enerzijds worden de as(sen) hydraulisch omlaag gebracht om de bak op de grond neer te zetten. Hierdoor wordt een geringe laadhoogte van slechts 140 mm verkregen, waarbij de traditionele loopplank gewoon weggelaten kan worden. Bij wegtransport garandeert een stikstofbol een uitstekende vering van het onderstel. Anderzijds kunnen de twee achterdeuren, die over de volledige breedte van de dierenwagen geopend worden, een gemakkelijke toegang bieden voor de dieren. Een zijdelingse deur (vooraan rechts) en een in de hoogte verstelbare dissel maken van de veewagen een volledig uitgeruste voertuig.
De nadruk wordt ook op de veiligheid bij het laden/lossen gelegd, alsook op de veiligheid bij het transport en het comfort van het vee. De bodem van de veetransportwagen is namelijk voorzien van een volledige coating (4-5 cm) uit 2-componenten hars die een antislip- en een geluidsdempend effect heeft. Bovendien is de vorm en de plaatsing van de wielkasten in samenspraak met de veterinaire diensten ontwikkeld. Zo worden de dieren niet gehinderd en verwondingen kunnen vaak vermeden worden.
Als optie is het nog mogelijk voor een set van (1- of 2-delige) binnenscheidingswanden te opteren, die naar keuze versteld kunnen worden, alsook voor een dekzeil en verschillende typen banden.

NIEUWE JOSKIN OPTIE:
Het is voortaan mogelijk de dieren in de veewagen te leiden dankzij een set zijhekken die op leiders gemonteerd zijn. Dit type montage maakt het mogelijk deze hekken in smalle plekken te ontvouwen zonder de weg van de dieren naar de veewagen te verhinderen (zie afbeelding hiernaast). Bovendien zijn ze gemakkelijker te ontvouwen. Toch zijn de traditionele zijhekken steeds leverbaar. Deze zijn op een draaikogel gemonteerd maar dit type montage biedt een beperkt gebruiksgemak

Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Veetransportwagen

Contact Joskin Landbouwmachines

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share