Wegener koopt aandelenpakket ilocal Nederland BV

Door: Koninklijke Wegener  23-02-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Uitgever, Aandelen

Apeldoorn, 22 februari 2006 - Koninklijke Wegener NV en Yellow Bear Holding BV, hebben in de afgelopen periode gesprekken gevoerd omtrent een mogelijke aankoop door Wegener van 49% van het aandelenkapitaal in ilocal Nederland BV, de operationele vennootschap, waarin uitsluitend de op de Nederlandse markt gerichte activiteiten zijn ondergebracht. Voorts zal Wegener een minderheidsbelang nemen in een nieuw op te richten vennootschap, waarin de internationale activiteiten van ilocal zullen worden ondergebracht.
De gesprekken hebben inmiddels een dusdanig stadium bereikt dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

ilocal Nederland BV beschikt over een brede expertise op het gebied van internet en lokale search- en directory diensten. ilocal.nl biedt een complete, overzichtelijke bedrijvenzoekmachine op internet. Particulieren en bedrijven vinden via ilocal snel en op eenvoudige wijze het bedrijf waarnaar men in de regio op zoek is, de producten of diensten waarin men is geïnteresseerd alsmede specifieke aanbiedingen. ilocal onderscheidt zich door nieuwe toepassingen die het voor de adverteerdersmarkt heeft ontwikkeld in combinatie met een geavanceerde (zoek)technologie.
De beoogde samenwerking met ilocal past in de strategie van Wegener om te investeren in internettoepassingen voor consumenten en adverteerders. De specifieke expertise en het innovatief vermogen van ilocal in combinatie met de gevestigde posities van Wegener op de consumenten- en adverteerdersmarkt in zowel print als online zijn zeer complementair. Deze combinatie biedt Wegener een ideale uitgangspositie in een opkomende, snel groeiende markt voor zoekmachine marketing. Met de beoogde samenwerking versterken beide partijen elkaar in hoge mate.

Trefwoorden: Aandelen, Samenwerking, Uitgever

Contact Koninklijke Wegener

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share