Ontrack Data Recovery helpt Exchange-experts bij beheer mailboxen

Door: Kroll Ontrack  18-07-2006
Trefwoorden: Data Recovery, Data-verlies, Data-herstel

Vanwege het groeiende belang van het doorzoeken van e-mails heeft PowerControls de mogelijkheden voor verbeterd e-mailbeheer uitgebreid. Met de inhoudsanalyse van PowerControls 4.1 kan de gebruiker ingewikkelde operaties op combinaties van databronnen doen in plaats van deze één voor één uit te voeren. Beheerders kunnen de inhoudsanalyse tool onafhankelijk van hun productie-server gebruiken. Dit reduceert de tijd die nodig is om bepaalde berichten te filteren.

PowerControls, dat het predikaat ‘Verified for Microsoft Windows XP’ heeft, wordt door IT-professionals gebruikt bij het snel en gemakkelijk zoeken, kopiëren en herstellen van berichten of individuele mailbox-onderdelen vanuit iedere eerdere volledige back-up, eerder opgezette databases (.edb) en Information Store-bestanden. Het programma vereist geen aanpassingen aan de bestaande Exchange Server of back-uparchitectuur. Verder minimaliseert PowerControls door de geavanceerde zoekfunctionaliteit de tijd die nodig is om e-mail op te sporen die voldoet aan bepaalde criteria. Bovendien is een Exchange recovery server bij deze oplossing overbodig.

Wereldwijd zijn ongeveer vijf miljoen mailboxen gelicenceerd met PowerControls. Het programma wordt gebruikt in grote industriëen waaronder overheid, onderwijs, gezondheidszorg en financiële- en high tech-organisaties.

“Nu de werkomgeving steeds meer gereguleerd wordt, hebben organisaties redenen te over om hun oude e-mail te doorzoeken”, aldus Phil Bridge, business development manager van Ontrack Data Recovery. “Of ze nu oude berichten op moeten zoeken om aan bepaalde regels te voldoen of moeten assisteren bij een bedrijfsproject, organisaties moeten ongetwijfeld veel oude e-mail beheren. Meestal is die e-mail op verschillende plaatsen opgeslagen. Het snel analyseren van grote hoeveelheden content is noodzakelijk voor effectief en efficiënt informatieherstel.” 
 
(339 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over PowerControls 4.1
PowerControls 4.1 heeft alle eigenschappen en voordelen van het huidige product met daarnaast een aantal nieuwe mogelijkheden zoals:

Content-analyse
PowerControls laat beheerders een willekeurig aantal op maat gemaakte Content Analysis Stores (CAS) aanmaken. Dat maakt een diepteanalyse van hun Exchange data op basis van content en periode mogelijk. Iedere CAS is een ‘container’ die één of meerdere databronnen en één of meerdere profielen kan bevatten. CAS databronnen kunnen een compleet EDB-bestand zijn, een enkele EDB-mailbox of een enkele EDB-folder met daarin CAS Profiles met specifieke zoekcriteria als trefwoorden, gebruikers, data en Boolean operators.

Berichten rangschikken op basis van gesprek 
PowerControls biedt beheerders nu de mogelijkheid een histogram van alle antwoorden en forwards te zien van ieder willekeurig bericht. Dit is belangrijk voor de analyse van de gesprekslijn van een bericht.

Berichten rangschikken op basis van folders
Dit toont de beheerder alle folders die naar een bepaald bericht verwijzen. Dit is bijzonder handig bij een analyse van de Single Instance Storage (SIS)-mogelijkheid van de Exchange server.  

Berichten rangschikken op basis van bijlagen
Dit laat de beheerder alle berichten zien die naar een enkele bijlage verwijzen. Dit is belangrijk voor een analyse van de Single Instance Storage (SIS)-mogelijkheid van de Exchange server.

Verbeterde ondersteuning voor back-up-formaten
PowerControls 4.1 biedt nu verbeterde ondersteuning voor de meest recente versies van Symantec BackupExec™, Veritas NetBackup™ en Computer Associates® BrightStor™ ARCserve®. Er is ook ondersteuning beschikbaar voor Microsoft® NT Backup, Legato NetWorker®, IBM® Tivoli®, CommVault® Galaxy™, UltraBac Software en HP OpenView Storage Data Protector back-up-formaten.

Prijs en beschikbaarheid
Verschillende versies van PowerControls 4.1 zijn verkrijgbaar vanaf xx euro voor 100 mailboxes. Bezoek voor meer informatie de website van Ontrack: www.ontrack.co.uk/powercontrols

Over Ontrack Data Recovery™
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de ‘Technology Services Group’ van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau.
Tel:     +31 (0)40 235 46 00        Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: [email protected]                  Website: http://www.lewispr.com

Trefwoorden: Data Recovery, Data-herstel, Data-verlies,