MPC Capital gaat definitief verder onder de naam Hanzevast capital

Door: Lensink Van Berkel Communicatie  16-11-2006
Trefwoorden: Vastgoed

GRONINGEN -16 november 2006

Vastgoedondernemer Hanzevast heeft afgelopen week de overname van Hanzevast capital N.V., voorheen MPC Capital NV, te Hilversum en de Noord Nederlandse Trustmaatschappij BV te Groningen succesvol afgerond. Door deze succesvolle overnames is de positie van Hanzevast als full service concept aanbieder van beleggingsfondsen verder versterkt.

De overname van Hanzevast capital en de Noord Nederlandse Trustmaatschappij biedt Hanzevast rechtstreeks toegang tot de kapitaalmarkt voor vastgoed- en scheepsfondsen. Bovendien heeft zij hiermee volledig invloed op de kwaliteit van de rapportage aan beleggers.

In 1998 is Hanzevast capital NV opgericht, met het doel hoogwaardige beleggingsproducten, voornamelijk vastgoed- en scheepfondsen, op de Nederlandse markt aan te bieden. Door de overname is Hanzevast volledig self-administrating en in staat een full service concept aan beleggers aan te bieden.

Tot nu toe heeft Hanzevast capital NV 18 vastgoedfondsen en 22 scheepsfondsen met een geïnvesteerd volume van bijna 1 miljard Euro geplaatst. Sinds oktober 2005 heeft het bedrijf tevens een vestiging in Brussel. Inmiddels wordt door Hanzevast het eerste fonds onder de nieuw te voeren bedrijfsnaam (Vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 CV) aangeboden aan beleggers. Dit eerste fonds met een omvang van ? 82,6 miljoen, is het grootste fonds voor het jaar 2006 in de markt van vastgoedfondsen en kan zich verheugen op meer dan normale belangstelling van beleggers.

Hanzevast is een sterk groeiende internationaal georiënteerde vastgoedorganisatie en verzorgt de huisvesting voor meer dan 800 gerenommeerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf is tevens actief op het gebied van aan- en verkoop van beleggingsobjecten (voornamelijk kantoorgebouwen) en het in de markt zetten van besloten vastgoedfondsen.

Hanzevast capital NV is ISO-gecertificeerd en beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het kader van artikel 7 van de Wet toezicht effectenverkeer (Wte). Bovendien heeft het bedrijf afgelopen november van de beurstoezichthouder een vergunning ontvangen, om in de zin van artikel 5 van de Wet toezicht beleggingsinstellingen 2005 (Wtb) als beheerder op te treden.

Trefwoorden: Vastgoed

Contact Lensink Van Berkel Communicatie

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share