Vastgoedbeleggingsmarkt trekt aan:vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 in recordtijd volgeplaatst

Door: Lensink Van Berkel Communicatie  07-12-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Beleggen

Groningen, 6 december 2006 - De markt voor vastgoedbeleggingsproducten trekt weer aan. Werd in 2005 voor ongeveer 8 miljard in vastgoed belegd, in 2006 wordt dit bedrag ruimschoots overtroffen. Hanzevast capital merkt dat de markt weer volop in beweging is: Het in juni gelanceerde vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 met een investeringsvolume van 30 miljoen euro is deze week al volgeplaatst.

Jan Hoekstra, Hanzevast capital, het grootste bankonafhankelijke emissiehuis van besloten beleggingsfondsen in Nederland:. “In juli van dit jaar zijn wij onderdeel geworden van Hanzevast holding, één van de grootste vastgoedbeheerders in Nederland. Vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 is het eerste vastgoedfonds dat wij onder onze nieuwe bedrijfsnaam hebben uitgebracht en in een opmerkelijk hoog tempo volgeplaatst”. Volgens cijfers van het blad Vastgoedmarkt is het totaalrendement op vastgoedbeleggingen gestegen van 10,2% in 2005 naar 11,6% in de tweede helft van 2006. Deze stijging komt voor een groot deel door de waardegroei van het vastgoed, het zogenaamde indirecte rendement. Vooral de sector kantoren laat een flinke stijging van het totaalrendement zien, een stijging van 1,4% naar 8,4%.

De gemiddelde directe rendementen op de vastgoedfondsen van Hanzevast liggen met 8.5 % ruim boven het marktgemiddelde van 5,8%. Hoekstra:“Ook in mindere tijden merken wij dat de transparantie, een lage kostenstructuur en het niet-beursgenoteerde karakter besloten vastgoedfondsen tot een gewilde, en solide belegging maken.”

Trefwoorden: Beleggen, Vastgoed

Contact Lensink Van Berkel Communicatie

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share