AMBER Alert nu ook via Hyves te ontvangen

Door: Netpresenter  02-12-2008

De AMBER Alert Banner verschijnt als plaatje op een Hyves-pagina, iGoogle-pagina of andere website. Zodra de politie echter een AMBER Alert uitstuurt, verandert dit plaatje in een digitale poster met informatie over het vermiste of ontvoerde kind en een foto. De AMBER Alert Banner is te downloaden van de AMBER Alert website: www.amberalertnederland.nl/banner. Versies van de banner zijn ook te vinden in de gadgetsoverzichten van Hyves en iGoogle.

De AMBER Alert Banner biedt websitebouwers een alternatief op de AMBER Alert Website Alert. Deze tool verschijnt op een website als een te kiezen icoontje. Als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, opent automatisch een pop-up scherm.

“Het streven is alle Nederlanders de mogelijkheid te bieden om via hun medium van voorkeur AMBER Alerts te ontvangen. Met het huidige aanbod van AMBER Alerts via SMS, e-mail, pop-ups op PC’s en reclameschermen, Instant Messenger, newsfeeds en Website Alerts bereiken we al heel veel mensen. Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft echter ook een Hyves-pagina. We kregen dan ook heel veel verzoeken binnen om een Hyves-gadget te maken. En niet alleen bij ons – Hyves kreeg ook heel veel vragen over AMBER Alert. Daarom hebben we besloten om het AMBER Alert waarschuwingsplatform uit te breiden met een Hyves-gadget,” aldus Frank Hoen, directeur van Netpresenter, oprichter en tevens hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland.

AMBER Alert Hyves Alert wordt net als de overige AMBER Alert-vormen aangestuurd door het centrale softwareplatform dat is ontwikkeld door hoofdsponsor Netpresenter. De gadget zelf is ontwikkeld en kosteloos ter beschikking gesteld door Insert Media. “Met AMBER Alert kan iedereen nu meehelpen om ontvoerde en vermiste kinderen snel weer veilig thuis te krijgen. Natuurlijk hebben we het voorbeeld van minister Hirsch Ballin gevolgd en ons direct aangemeld, maar we wilden graag nog iets meer doen. Zoals helpen AMBER Alerts naar Hyves te brengen,” aldus Barry Driessen, directeur van Insert Media.

AMBER Alert heeft al meer dan 60.000 aanmeldingen binnen. Bijna 15.000 Nederlanders hebben de AMBER Alert-software gedownload zodat ze AMBER Alerts ontvangen op hun PC of grote (reclame)schermen. Daarnaast hebben ruim 31.000 Nederlanders zich al aangemeld om AMBER Alert E-mail Alerts te ontvangen, en ontvangen een kleine 15.000 Nederlanders nu AMBER Alerts via SMS. Daarnaast hebben grote nieuwssites zoals Telegraaf.nl hun websites al aangepast zodat AMBER Alerts direct worden gepubliceerd.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BERICHT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Persinformatie en fotografie bij dit persbericht, is te vinden op de website: www.amberalertnederland.nl.

Over AMBER Alert Nederland
AMBER Alert is een gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en de Nederlandse politie. Met dit landelijke waarschuwingssysteem kan heel Nederland direct van kindervermissingen op de hoogte worden gebracht door middel van pop-ups op PC’s, beeldkranten, screensavers, e-mail, SMS, Instant messenger, newsfeeds, banner (ook voor Hyves en iGoogle) en website Alerts (de laatste twee beide in Flash). Doel is gebruik te maken van de oren en ogen van de burger waarmee de politie kan worden geholpen bij haar zoektocht naar het vermiste kind.

De software voor AMBER Alert Nederland is ontwikkeld door Netpresenter in samenwerking met de Nederlandse politie. Communicatiespecialist Netpresenter stelt het platform kosteloos ter beschikking van het Klpd.

AMBER Alerts zullen alleen worden uitgestuurd bij urgente kindervermissingszaken. De beslissing óf er een AMBER Alert zal worden uitgestuurd is aan de politie. Het Korps landelijke politiediensten (Klpd) toetst of een vermissing aan de criteria voldoet. Zo moet het kind onder de 18 jaar zijn, moet er direct gevaar bestaan voor het leven van het kind of moet gevreesd worden voor ernstig letsel. Naar verwachting zal er tussen de vijf en tien maal per jaar een AMBER Alert worden uitgestuurd. De Nederlandse politie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van alle AMBER Alerts.

Meer informatie vindt u op www.amberalertnederland.nl  

Over Netpresenter
Netpresenter biedt innovatieve communicatiesoftware die organisaties helpt hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen. Netpresenter software kan ook worden gebruikt om iedereen snel en effectief te informeren bij een calamiteit.

Meer informatie over Netpresenter is te vinden op de website: www.netpresenter.nl  

Vragen over de inzet?
Vragen over de inzet van AMBER Alert?
Ed Kraszewski, woordvoerder Korps landelijke politiediensten.
Telefoon: 0343 - 53 52 50 of 0343 – 53 53 53

Vragen over het systeem?
Voor nadere informatie over het AMBER Alert systeem, kunt u contact opnemen met:
Frank Hoen, directeur Netpresenter.
Telefoon: 046 – 437 08 86, mobiel: 06 53 34 48 84
E-mail: [email protected]