Beveiligers helpen zoeken naar vermiste en ontvoerde kinderen

Beveiligers helpen zoeken naar vermiste en ontvoerde kinderen van Netpresenter

Door: Netpresenter  15-04-2009

Group 4 Securicor (G4S), de grootste beveiligingsorganisatie in Nederland, heeft al haar diensttelefoons van de mobiele surveillancedienst aangemeld voor AMBER Alert Nederland (www.amberalertnederland.nl), het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en –ontvoeringen. Hierdoor ontvangen alle mobiele surveillanten vanaf vandaag direct een alarmbericht per SMS op hun diensttelefoon wanneer er een kind wordt vermist of ontvoerd.

Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland en directeur van Netpresenter, het softwarebedrijf achter AMBER Alert Nederland: “Beveiligingsmensen observeren continu hun omgeving en zijn gewend te letten op de kleinste details. Dat de mobiele surveillanten van G4S nu direct bericht ontvangen en mee zoeken wanneer er een kind wordt ontvoerd en vermist, is dus geweldig nieuws. Bovendien zijn de 190 aangemelde diensttelefoons 24 uur per dag bemand. Dus kan de politie dag en nacht rekenen op die extra ogen en oren van de G4S-medewerkers.”

“We voelen dat wij hier een belangrijke maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Het aanmelden van de diensttelefoons is wat ons betreft de eerste stap. Zo wijden we in ons personeelsblad ook een artikel aan AMBER Alert Nederland. Daarmee willen we ons personeel motiveren om zich ook aan te melden voor de ontvangst van SMS Alerts op hun privé telefoon, of bijvoorbeeld de ontvangst van AMBER Alerts per e-mail,” zegt Alex van Druten, projectmanager mobiele surveillance/ alarmcentrale bij G4S.

“Hoe meer mensen de foto van een vermist of ontvoerd kind zien, hoe groter de kans dat het kind op tijd wordt teruggevonden. Zeker als deze mensen veel onderweg of onder de mensen zijn, zoals beveiligers. Omdat AMBER Alerts ook te ontvangen zijn op mobiele apparaten en bijvoorbeeld systemen in bussen en vrachtauto’s, krijgen we steeds vaker verzoeken van organisaties om alle medewerkers centraal aan te melden, zoals zeer recent bijvoorbeeld nog gebeurde bij de NS, en nu dus bij G4S. Een ontwikkeling die wij van harte toejuichen. We hopen dus dat veel bedrijven hun voorbeeld volgen,” besluit Hoen.