Landelijk AMBER Alert-systeem vergroot vindkans vermiste of ontvoerde kinderen

Landelijk AMBER Alert-systeem vergroot vindkans vermiste of ontvoerde kinderen van Netpresenter

Door: Netpresenter  11-11-2008

De Nederlandse politie gaat gebruik maken van een nieuw waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingszaken: AMBER Alert www.amberalertnederland.nl. Met dit gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en de Nederlandse politie, kan heel Nederland straks direct van kindervermissingen op de hoogte worden gebracht door middel van pop-ups op PC’s, beeldkranten, screensavers, e-mail, SMS, Instant messenger, newsfeeds en website Alerts (Flash). Doel is gebruik te maken van de oren en ogen van de burger waarmee de politie kan worden geholpen bij haar zoektocht naar het vermiste kind.

“De hulp van Nederlandse burgers en organisaties is doorslaggevend voor het succes van het systeem. Ik roep dan ook iedereen op om
AMBER Alert tot een echte levensredder te maken - download de software zoals ik, of meldt u bijvoorbeeld aan voor een SMS- of e-mail alert,” aldus minister Hirsch Ballin van Justitie nadat hij het startsein voor AMBER Alert had gegeven.

AMBER Alerts zullen alleen worden uitgestuurd bij urgente kindervermissingszaken. De beslissing óf er een AMBER Alert zal worden uitgestuurd is aan de politie. Het Korps landelijke politiediensten (Klpd) toetst of een vermissing aan de criteria voldoet. Zo moet het kind onder de 18 jaar zijn, moet er direct gevaar bestaan voor het leven van het kind of moet gevreesd worden voor ernstig letsel. Naar verwachting zal er tussen de vijf en tien maal per jaar een AMBER Alert worden uitgestuurd. De Nederlandse politie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van alle AMBER Alerts.

Hoe werkt het? Op www.amberalertnederland.nl kunt u software downloaden waarmee via uw scherm kort aandacht wordt gevraagd voor een urgente kindervermissingszaak. Door ook op uw PC- of plasmascherm elektronische posters met informatie over vermiste kinderen te laten zien, helpt u het bereik van deze berichten vergroten. En dat is van levensbelang want hoe meer mensen de opsporingsposters zien, hoe groter de kans dat een kind (snel) teruggevonden wordt. U kunt zich ook aanmelden voor AMBER Alert e-mails, SMS- en IM-berichten of voor een Flash-bericht op uw website.

AMBER Alert Nederland werkt naar voorbeeld van het Amerikaanse AMBER Alert Plan dat al vele kinderlevens heeft gered. Er zullen geen reclameboodschappen worden vertoond en de privacy van de gebruiker is gewaarborgd. De software voor AMBER Alert Nederland is ontwikkeld door Netpresenter in samenwerking met de Nederlandse politie. Communicatiespecialist Netpresenter stelt het systeem kosteloos ter beschikking van het Klpd.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BERICHT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Persinformatie en fotografie bij dit persbericht, is te vinden op de website: www.amberalertnederland.nl.


Over Netpresenter
Netpresenter biedt innovatieve communicatiesoftware die organisaties helpt hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen. Netpresenter software kan ook worden gebruikt om iedereen snel en effectief te informeren bij een calamiteit. Meer informatie over Netpresenter is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Vragen over de inzet?
Vragen over de inzet van AMBER Alert?
Ed Kraszewski, woordvoerder Korps landelijke politiediensten.
Telefoon: 0343 - 53 52 50 of 0343 – 53 53 53

Vragen over het systeem?
Voor nadere informatie over het AMBER Alert systeem, kunt u contact opnemen met:
Frank Hoen, directeur Netpresenter.
Telefoon: 046 – 437 08 86, mobiel: 06 53 34 48 84
E-mail: [email protected]