Nederlands reinigingbedrijf eerste met ‘internetbeeldkrant’

Nederlands reinigingbedrijf eerste met ‘internetbeeldkrant’ van Netpresenter

Door: Netpresenter  29-09-2008

Avalex maakt voor zijn internetbeeldkrant gebruik van Netpresenter EasyBroadcast. Dit is een hosted oplossing, wat betekent dat de gehele oplossing draait op Netpresenter’s eigen, goed beveiligde internetservers. Nieuwsberichten kunnen via iedere PC met internetverbinding, via de browser, worden gemaakt, aangepast en gepubliceerd. Door middel van een kort online keuzemenu kan het bericht helemaal worden aangepast aan de huisstijl, en kunnen foto’s, grafieken of video’s worden ingevoegd.

“Netpresenter bleek bijzonder eenvoudig om mee te werken. Een bericht maken kost maar een paar minuten,” zegt Caroline Kouwenhoven, medewerker Communicatie bij Avalex.

Avalex koos voor dit alternatieve medium omdat de buitendienst slecht bereikbaar bleek met traditionele middelen zoals intranet. “De meeste buitendienstmedewerkers verzamelen ’s morgens bij de twee vestigingen in Delft en Rijswijk en komen hier ook terug voor de lunch. We zochten dus een medium dat op die momenten de aandacht van de medewerkers kon trekken en waarop we snel actueel nieuws konden publiceren. De oplossing bleek een groot scherm met het laatste nieuws in de kantine,” vervolgt Kouwenhoven.

Met deze stap volgt Avalex in de voetsporen van multinationals als Sony, DSM en Nokia die ook gebruik maken van Netpresenter voor de interne communicatie. “Het enige verschil is dat de oplossing van Avalex volledig internetgebaseerd is,” zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter. “Een professionele beeldkrantoplossing was tot voor kort vaak niet weggelegd voor kleinere bedrijven. De introductie van de internetbeeldkrant brengt daar verandering in. Lage investeringskosten en veel gebruiksgemak maken dit een uitermate geschikte manier voor kleinere ondernemingen om te communiceren met medewerkers en klanten.”

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: http://www.netpresenter.nl.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Persinformatie en fotografie bij dit bericht, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Over Netpresenter EasyBroascast
Met Netpresenter EasyBroadcast kunnen kleine en middelgrote bedrijven snel een aantrekkelijke, continu actuele beeldkrant op allebeschikbare TV- en PC-schermen toveren. Berichten kunnen snel online, via iedere internetbrowser, worden gemaakt.
Netpresenter EasyBroadcast biedt:
• Meer veiligheid – de oplossing is hosted, wat betekent dat de hele oplossing draait op Netpresenter’s eigen, goed beveiligde internetservers;
• Snelle installatie – de installatie omvat alleen het downloaden van de Player-software voor het scherm in de kantine. Hierdoor kunnen bedrijven binnen enkele minuten aan de slag;
• Gebruiksgemak – het maken, aanpassen en publiceren van nieuwsberichten gaat via een online keuzemenu. Inloggen kan via iedere internetbrowser. Snel en eenvoudig;
• Lage kosten – lage investeringskosten omdat er geen dure software of hardware hoefde te worden gekocht. Een scherm in de kantine waarop het nieuws wordt getoond en een PC met internettoegang is genoeg;
• Geen druk op het IT-team – Netpresenter beheert de gehele oplossing.

Over Netpresenter
Netpresenter biedt innovatieve communicatiesoftware die organisaties helpt hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen. Omdat dezelfde informatie steeds weer onder de aandacht wordt gebracht – via professionele presentaties op PC-schermen (in de vorm van een screensaver of desktoppresentatie), grote schermen en zelfs mobiele telefoons en PDA’s, worden berichten beter gezien en onthouden.

De software verbetert niet alleen de interne communicatie aanzienlijk, maar trekt ook bezoekers naar het intranet. Tevens biedt het een oplossing voor problemen met de toenemende hoeveelheid e-mails en digitale informatie. En omdat hetzelfde systeem kan worden gebruikt om iedereen direct en effectief te waarschuwen bij een calamiteit, vergroot het de veiligheid van medewerkers en bezoekers.

Meer dan één miljoen werknemers wereldwijd maken al gebruik van de oplossingen van Netpresenter. Het bedrijf mag multinationals als Sony, Nokia en DSM tot zijn klantenkring rekenen. Maar met prijzen die beginnen bij 75 Euro per maand, of 995 Euro bij eenmalige aanschaf, biedt het bedrijf ook eenvoudig te implementeren, betaalbare narrowcastingoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.

Het hoofdkantoor van Netpresenter is gevestigd in Nederland, met kantoren in Engeland, Duitsland en de VS. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid wereldwijd netwerk van VAR’s, resellers en distributeurs.

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Over Avalex
Avalex is het reinigingsbedrijf van de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex staat voor effectieve, efficiënte en klantgerichte uitvoering van de afvalverwijdering en overige reinigingsactiviteiten in opdracht van gemeenten en bedrijven in de regio. Bij Avalex werken circa 175 enthousiaste medewerkers.
Meer informatie over Avalex, is te vinden op de website: www.avalex.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Hoen, directeur van Netpresenter:
Tel: +31 (0) 46 4370886
E-mail: frankh@netpresenter.com