Netpresenter wint IBC Special Award voor AMBER Alert

Netpresenter wint IBC Special Award voor AMBER Alert van Netpresenter

Door: Netpresenter  22-07-2009

Het AMBER Alert-platform, dat is ontwikkeld door Netpresenter, wordt gebruikt om heel Nederland direct te waarschuwen wanneer er een kind wordt ontvoerd of vermist raakt. Een foto van het kind wordt dan onder de aandacht gebracht van miljoenen Nederlanders via radio, TV, online nieuwssites, en directe alerts naar het publiek. Iedereen kan een AMBER Alert ontvangen via grote schermen (Digital Signage ofwel narrowcasting), PC-pop up-, SMS-, email-, Instant Message-berichten, banners op websites en netwerksites zoals Hyves, newsfeeds (RSS) en screensavers. De vele verschillende mediatypes die worden ingezet om pers en publiek onmiddellijk te waarschuwen, zorgen ervoor dat binnen enkele minuten nadat een kind is ontvoerd of verdwenen miljoenen mensen uitkijken naar dat kind.

“De ontvoering van een kind komt gelukkig zelden voor, maar als het gebeurt dan wil iedereen meehelpen om het kind zo snel mogelijk te vinden,” zegt Michael Lumley, voorzitter van het IBC Innovation Award jurypanel die deze speciale prijs aan AMBER Alert heeft toegekend. “AMBER Alert is binnen onze industrie een geweldig voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om mensen te helpen. We zijn dan ook zeer verheugd AMBER Alert te mogen belonen met deze Award.”

“AMBER Alert is ons eigen ‘goede doel’ waar we ontzettend trots op zijn. Dat we nu voor dit project erkenning krijgen van onze collega’s uit het veld, maakt deze prijs heel speciaal,” zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter en initiatiefnemer en hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland. “Het is een eerbetoon aan het team, dat keihard heeft gewerkt om AMBER Alert te maken tot wat het nu is – een crossmediaal alarm waarmee binnen enkele minuten miljoenen mensen bereikt worden. Namens het gehele AMBER Alert-team wil ik daarom IBC bedanken voor deze prestigieuze prijs.”

Hij vervolgt: “Deze internationale prijs laat zien dat de media en broadcasting industrie het belang van een crossmediale aanpak inziet. Hetzelfde systeem is beschikbaar voor andere landen die een AMBER Alert-systeem willen implementeren, maar de technologie achter het systeem kan ook worden gebruikt voor crossmediale terrorist/ calamiteiten alarmsystemen of crisiscommunicatiesystemen voor scholen, ziekenhuizen, luchthavens, grote organisaties en overheden. Van belang is daarbij dat het ook mogelijk is gericht bijvoorbeeld bepaalde postcodegebieden te waarschuwen. Voorbeelden van organisaties die deze technologie al op deze manier inzetten zijn George Washington University Hospital die het systeem gebruikte tijdens de inauguratie van president Obama en de Regiopolitie Groningen die hiermee politieagenten via PDA’s, PC’s en grote schermen op de hoogte houdt van gezochte en vermiste personen.”

Uitreiking van de Special Award vindt plaats tijdens de speciale Award ceremonie van IBC2009, op zondag 13 september om 18:30 uur in de RAI in Amsterdam.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.netpresenter.com/ibc en op de IBC website: http://www.ibc.org/page.cfm/link=183


BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IBC
IBC is het toonaangevende forum voor de elektronische media industrie. Meer dan 40.000 bezoekers en meer dan 1.000 bezoekers uit 130 landen bezoeken het jaarlijkse evenement.

De IBC Innovation Awards, die worden gepresenteerd tijdens een ceremonie als onderdeel van IBC, zijn uniek omdat niet de technologie wordt bekroond, maar de toepassing van deze technologie in de echte wereld. De Award ceremonie van IBC2009 heeft plaats op zondag 13 september, om 18:30 uur in de RAI in Amsterdam.

Over Netpresenter
Netpresenter biedt innovatieve communicatiesoftware die organisaties helpt hun boodschap op een eenvoudige manier tussen de oren van werknemers en klanten te krijgen. Omdat dezelfde informatie steeds weer onder de aandacht wordt gebracht – via professionele presentaties op PC-schermen (in de vorm van een screensaver of desktoppresentatie), grote schermen en zelfs mobiele telefoons en PDA’s, worden berichten beter gezien en onthouden.

Miljoenen mensen over de hele wereld maken al gebruik van Netpresenter-software, bijvoorbeeld bij multinationals als Sony, Nokia en DSM. Maar met prijzen die beginnen bij 75 Euro per maand, of 995 Euro bij eenmalige aanschaf, biedt het bedrijf ook eenvoudig te implementeren, betaalbare narrowcastingoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.

Netpresenter is tevens mede-oprichter en hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland, het landelijke, cross mediale waarschuwingssysteem waarmee het Korps landelijke politiediensten met één druk op de knop heel Nederland kan waarschuwen wanneer er een kind wordt ontvoerd of vermist. Het AMBER Alert platform – waarmee berichten worden uitgestuurd als pop-ups op PC’s en grote schermen, als SMSjes, e-mails, IM-berichten, Newsfeeds, website alerts en website banners – is ontwikkeld door Netpresenter Het systeem maakt gebruik van dezelfde technologie die al wordt gebruikt als communicatie- en alarmeringssysteem door ziekenhuizen, scholen, grotere organisaties, overheden en politieorganisaties wereldwijd.

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Hoen, directeur van Netpresenter:
Tel: +31 (0) 46 4370886 / mobiel: +31 (0)6 53344884
E-mail: frankh@netpresenter.com