Newsfeed Server 2: Excel als 'Narrowcasting dashboard'

Door: Netpresenter  03-02-2009

“Met Newsfeed Server v2 hoeft effectieve interne communicatie helemaal geen tijd te kosten. Al het belangrijke nieuws – van het internet, intranet, Sharepoint portal en nu dus ook uit Excel-bestanden - kan automatisch op grote plasma- en LCD-schermen, kiosken of op alle PC-schermen worden gepubliceerd. De ideale manier om medewerkers snel te bereiken, zonder ze te storen bij het werk,” zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter.

“Dat bedrijfsbrede e-mails storend zijn en slecht worden gelezen, weten de meeste bedrijven wel. Om dat te ondervangen hebben veel bedrijven een intranet. Helaas vergeten de meeste medewerkers regelmatig op het intranet te kijken. Toch wil je, zeker als het nieuws van belang is voor het reilen en zeilen van het bedrijf, dat iedereen snel op de hoogte is. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe regelgeving of terughaalacties van leveranciers. Maar ook het direct communiceren van interne gegevens als verkoopcijfers of informatie over callcentergesprekken is van belang. Om meer begrip te kweken tussen afdelingen en te zorgen voor meer betrokkenheid bij het bedrijf. Onderzoek toont tenslotte aan dat betrokken medewerkers beter presteren en het bedrijf minder snel verlaten. Bij de meeste bedrijven ligt dit soort informatie besloten in slecht toegankelijke Excel-bestanden. Met Netpresenter Newsfeed Server v2 kunnen bedrijven ook automatisch, continu ge-update informatie uit Excel-bestanden communiceren naar de medewerkers – cijfers en statistieken, maar bijvoorbeeld ook grafieken en charts,” legt Hoen uit.

Naast de mogelijkheid om informatie uit Excelbestanden automatisch te publiceren, heeft Netpresenter in de nieuwe versie een aantal bandbreedtebesparende maatregelen doorgevoerd. Hierdoor kunnen ook computers met een tragere internetverbinding goed overweg met de oplossing. Verder is de userinterface van de nieuwe versie enigszins aangepast naar aanleiding van feedback van de gebruikers.

Meer informatie over Netpresenter Newsfeed Server v2, is te vinden op de website: http://www.netpresenter.nl/