Geglazuurde baksteen in retrolook

Door: St. Joris Keramische Industrie  01-05-2006
Trefwoorden: Bouw, Bakstenen, Geglazuurde Bakstenen

St. Joris presenteert nieuwe Antica-serie

Opdrachtgevers van woning- en utiliteitsbouw, maar zeker ook architecten die zoeken naar nostalgie, kunnen hun hart ophalen met de nieuwe serie geglazuurde bakstenen in retrolook van St. Joris. De Limburgse producent van keramische vloer- en gevelelementen brengt met Antica een verblendsteen, die zowel leverbaar is als gevel- en als vloersteen. Met deze nieuwe serie wordt de waardering voor de glazuursteen weer volledig nieuw leven ingeblazen.

De Antica geeft de gevel een fraai rustiek uiterlijk. Maar dat rustieke beeld past volledig in deze tijd, waarin architecten en opdrachtgevers zich graag onderscheiden. Met deze Antica is dat volop mogelijk. De verblendsteen is leverbaar in twee uitvoeringen. Met het rustieke breukrandje heeft de steen de uitstraling van hergebruik en doet hij de nostalgie volledig herleven. De glazuurkleuren zijn passend bij de uitstraling van de steen en leverbaar in goud, zilver, brons en koper.

Strakke randen
Voor de modernere gevel is er de strakke Antica. Weliswaar in dezelfde rustieke kleuren, maar nu met strakke zijraden. De volledige serie in leverbaar in Waalformaat en Moduleft formaat en geschikt voor zowel utiliteit- als woningbouw. De steen kan op vele manier worden verwerkt, zowel in traditioneel metselwerk, maar hij laat zich ook verlijmen. De uitstraling van de totale gevel kan verder worden geoptimaliseerd door de keuzemogelijkheden van een smalle of brede voeg of volledig zonder voeg. Aan architecten die zich willen onderscheiden biedt de Antica optimale kansen. Hij kan met deze steen waanzinnige ideeën tot leven brengen.

Bestratingstegel
De Antica is er ook als terrastegel, zodat het terras en de gevel één uniforme uitstraling krijgen. Er kan zelfs een fraai motief in het terras worden verwerkt, waardoor de uitstraling nog extra wordt geaccentueerd. Dat motief is in verschillende vormen te leveren. Op die manier creëert men een bijzonder terras met een smaragd kleurige uitstraling.

Glazuursteen
Met de Antica brengt St. Joris nadrukkelijk de glazuursteen opnieuw onder de aandacht binnen de utiliteit- en woningbouw. De bijzondere uitstraling en de duurzaamheid van de het aloude glazuurprocédé van dit éénbrand procédé garanderen een optimale duurzaamheid en ook na vele jaren nog een fraaie glazuur gevel, zonder verlies van kleur en uitstraling

Trefwoorden: Bakstenen, Bouw, Geglazuurde Bakstenen, Glazuursteen,

Contact St. Joris Keramische Industrie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share