Ligt de Mooiste plek van Nederland in Het Groene Woud?

Door: Het Groene Woud  24-05-2006
Trefwoorden: Gebiedsontwikkeling, Nationaal Landschap

’s-Hertogenbosch, 10 februari 2006 – De Geelders en de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn twee prachtige gebieden in Het Groene Woud. Het is dan ook terecht dat deze twee parels zijn genomineerd in het kader van de verkiezing ‘De mooiste plek van Nederland’ van de NCRV.

Alle genomineerde gebieden hebben een eigen ambassadeur. Voor De Geelders (specifieker nog De Stök) is dit Anton Hellings uit Schijndel. Anton Hellings: “Het is het avontuur wat je bekruipt tijdens een wandeling door dit gebied. Ik ga er graag struinen, en sta er vaak oog in oog met reewild. Dat, samen met de bloemenzee in april en de kronkelende, kraakheldere beek door een écht ‘oerbos’, geeft deze plek zijn magische, sprookjesachtige uitstraling…” Ambassadeur voor de Oisterwijkse Bossen en Vennen is Ernst Jonkers, eigenaar van Camping De Boskant. De motivatie van hem is dat hij graag iets terug wil doen voor de mooie omgeving waarin zijn bedrijf gelegen is. “Ons bedrijf profiteert natuurlijk van de mooie omgeving. Om iets terug te doen ben ik lid van diverse werkgroepen die met de ruimtelijke ordening te maken hebben o.a. de reconstructiecommissie van de Meierij en de werkgroep Branding Het Groene Woud. En nu treed ik dus ook op als ambassadeur voor mijn directe omgeving”, aldus Ernst Jonkers.

Spannende afvalrace
De verkiezing van de mooiste plek is 6 februari begonnen met een spannende afvalrace, die zich eerst via internet afspeelt (www.demooisteplek.nl). Tot en met 5 maart gaan de 24 ambassadeurs (twee per provincie) de strijd met elkaar aan. Iedere week krijgen zij een opdracht die ze moeten uitvoeren. Zo moeten ze deze eerste week een luchtfoto van het gebied regelen en op de website plaatsen. Elke ambassadeur heeft een persoonlijk weblog. U kunt ze hierop volgen en kijken hoe zij invulling geven aan de verkregen opdrachten. Elke week opnieuw kan er gestemd worden op een van de gebieden.

Tweede ronde: radio en tv
Uiteindelijk mogen twaalf ambassadeurs (een per provincie) door naar de tweede ronde. Met hen wordt een radioreportage gemaakt die wordt uitgezonden in het programma Plein Publiek. Ook zal Kampioen, het ledenblad van de ANWB, uitgebreid aandacht schenken aan de genomineerde gebieden en worden er tv-opnames gemaakt. Tijdens de tv-uitzendingen kan de kijker zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete gebied. Uiteindelijk nemen op 13 mei de finalisten het tijdens een grote live tv-uitzending het tegen elkaar op. Uit hun midden komt uiteindelijk de winnaar van De verkiezing van de mooiste plek van Nederland 2006.

Ook uw stem telt
Vindt u ook dat het mooiste plekje van Nederland in Het Groene Woud ligt? Surf dan naar www.demooisteplek.nl en breng uw stem uit op De Stök (De Geelders) of op de Oisterwijkse Bossen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie over Nationaal Landschap Het Groene Woud kunt u contact opnemen met Ger Duijf, projectleider Nationaal Landschap Het Groene Woud bij de Provincie Noord-Brabant, tel. (073) 681 28 12, gduijf@brabant.nl.

Trefwoorden: Gebiedsontwikkeling, Nationaal Landschap

Contact Het Groene Woud

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share